Angela de Jong in Op1

Gordon heeft een moeilijke tijd achter de rug. Hij kreeg in korte tijd verschillende tegenslagen te verwerken (corona, horecazaken op slot) én werd het slachtoffer van een brute overval. Angela de Jong zag 'm daarover vertellen in talkshow Op1 en zat zich op te vreten.

Article continues after the ad

'Vergeet corona en de uitpuilende ic’s, niemand heeft het zo zwaar als Gordon', kopt ze sarcastisch in haar nieuwste column voor het AD. Hierin zet ze Gordon neer als een egoïstische man die alle onderwerpen aan tafel 'kaapte'. Ook vond ze dat hij na afloop hartstikke vals zijn nieuwe nummer zong. Oftewel: de zoveelste sneer tussen Angela en Gordon, waarvan bekend is dat ze elkaar niet kunnen luchten of zien.

Angela vs. Gordon

Angela zag hoe Gordon - volgens haar - probeerde om zich in elke gesprek te wurmen. "Hij was onstuitbaar in zijn pogingen om elk gesprek aan tafel zo te draaien dat het uiteindelijk over zíjn problemen ging. Om ze daarna met de overbekende schater weg te lachen." Ook rept ze over een Gordon-bingokaart, waarmee ze wil aangeven dat hij steeds hetzelfde zou zeggen. 

Gordon, Story, woest

Kneitervals

Na afloop van zijn interview met Jort Kelder en Welmoed Sijtsma van Op1 begon Gordon te zingen. Hartstikke vals, zo sneert de tv-columniste. "De stembanden van Gordon zijn na vijf jaar een tikkeltje uit vorm, bewees hij toen hij zijn nieuwe single ten gehore bracht bij Op1. Al past kneitervals zingen tijdens je grote comeback dan wel weer moeiteloos bij al het andere drama in zijn leven." Oef...


Allemaal ellende

"Dat is het fijne van zo’n interview met Gordon. Het zet de rest van het wereldleed zo lekker in perspectief", schrijft ze, wederom sarcastisch. Vervolgens somt ze allerlei pure ellende op, zoals de coronacrisis, 'een mogelijke coup van Trump', 'groeiende rijen bij de voedselbanken' en 'uitpuilende ic’s'. "Het valt allemaal in het niet bij wat Gordon moet doormaken. Of laat ik het anders zeggen: het valt allemaal in het niet bij Gordon te moeten zíjn."

Niet alleen maar negatief

Angela zat dus weer lekker op haar Debbie Downer-stoel, maar ze was niet alleen maar negatief. Ze begon haar column namelijk met een soort compliment aan Gordon. Nou, mooi: dan kunnen we positief afsluiten! Angela: "Eén ding moet ik Gordon nageven: hij blijft jaloersmakend positief onder alle ellende in zijn leven. Een coronabesmetting, kelderende koffieverkoop, een vernederende overval, een drank- en drugsverslaving en dat alles bovenop allerlei ander lichamelijk ongemak – ieder ander mens was er allang aan onderdoor gegaan, maar hij niet."