Emma Wortelboer

Er komt vandaag geen goed woord uit de tikkie zure pen van AD-columniste Angela de Jong. Ze brandt BNNVARA-presentatrice Emma Wortelboer nogal af...

Article continues after the ad

Emma zat gisteren in De Vooravond om samen met actrice Esmée van Kampen te praten over hun Omroep MAX-obsessie. De ouderenomroep bestond gisteren namelijk 15 jaar en dat moest gevierd worden met de grote roerganger Jan Slagter. Angela de Jong vond, zittend op de Iron Throne van Hilversum, natuurlijk weer iets om zich over op te winden en richtte haar pijlen op Emma.


Angela over Emma

De columniste kan het niet uitstaan dat Emma 'opeens' MAX-fan blijkt. "Profileerde ze zich eerder als hardcore songfestivalfan, nu bleek ze ineens ook Max-adept." Ze sloeg de plank mis met haar optreden, vindt Angela. "Helaas had ze in de Geheugentest geen enkel programma goed, maar dat verhinderde haar niet bij Slagter te hengelen naar een co-productie tussen Max en BNN. Wat dacht hij van Try before you die? Toen wist ik zeker dat haar fanschap een farce was, want dan heb je echt niet begrepen waar Max voor staat."

AD-columniste Angela de Jong

Partypooper

Eigenlijk vindt Angela dat Emma zich gedroeg als een of andere partypooper die het MAX-jubileum kwam verstoren. "‘Maar Jan…,’ begon ze herhaaldelijk. Toe meisje, een beetje meer respect zou niet misstaan, dacht ik. En ook: iemand is vergeten te vertellen dat het niet háár feestje is." In de hele column van Angela, die je hier kunt lezen, gaat ze dieper in op het succes van MAX.