Angela de Jong

Even geen keiharde talkshow-columns of stukken over aartsrivaal Gordon: Veronica Superguide confronteerde 'Schrik van Hilversum' Angela de Jong met een aantal nogal onverwachte vragen. En het werd zelfs een tikkie pikant!

Ben je ooit bijna betrapt tijdens de daad?

“Ja, door een kamermeisje nota bene. Ik was met mijn man een weekendje naar Texel. Dat was voor het eerst sinds lange tijd dat we weer eens met z’n tweeën weg waren. Maar dat werd ons blijkbaar niet helemaal gegund door die schoonmaakster.”

Van welk succes op de buis heb jij nooit iets begrepen?

“Marble Mania. Dat is zo verschrikkelijk infantiel. Ik kan me echt niet voorstellen dat iemand daar met gezond verstand anderhalf uur naar kijkt. Ik kijk dan veel liever naar Lego Masters, daar zit een stuk meer passie en know-how in.”

Heb je ooit iemand geslagen?

“Laatst nog het koffiezetapparaat. De bonen waren bijna op. Als ik hem nu een flinke tik geef, komt er nog net genoeg uit voor één kopje, dacht ik. Zonder gekheid: ik ben niet zo’n ruziezoeker. En trouwens, ik heb ook helemaal niet de fysieke kracht om iemand knock-out te meppen.”

Article continues after the ad

Angela de Jong in Op1

Stel: tijdreizen wordt mogelijk. Naar welk jaar reis je af?

“Ik ben dol op Engeland. Zeker die periode van een serie als Bridgerton vind ik reuze interessant. Dus ergens begin 19de eeuw. Daar zou ik wel een dagje als een soort vlieg op de muur willen zitten. Gewoon een avondje aan de rand van zo’n balzaal.”

Kunnen we jou in de sauna tegenkomen?

“No way. Vroeger al niet, maar tegenwoordig helemáál niet! Niet dat ik zo preuts ben, maar sommige dingen hoeven Jan en alleman gewoon niet te zien. Als ik dan bedenk hoe in zo’n kuuroord iedereen collectief z’n badpak laat zakken, ben ik er al klaar mee. Een lekkere behandeling of massage is prima, maar daar hoeft Trudy uit Apeldoorn niet bij te zijn.”

Wat is de grootste onzin die ooit over je is geschreven?

“Wat me in het algemeen opvalt, is dat bij vrouwen vaak verwacht wordt dat ze zacht en emotioneel zijn in columns. Dat doe ik ook weleens, maar vaak lever ik gewoon commentaar en kritiek. Daardoor ontstaat bij veel mensen een eendimensionaal beeld van mij. Terwijl ze na een kritische voetbalcolumn van Hugo Borst nooit zullen vragen of hij ook een andere kant heeft.”

Keek je ooit de dood in de ogen?

“Begin dit jaar heb ik in het ziekenhuis gelegen met een ontstoken alvleesklier. Dat kwam door galstenen, waarvan er een verkeerd was geschoten. Man, dat deed zo veel pijn. Ik baar nog liever drie kinderen dan dat ik daar nog een keer doorheen moet. Dat infuus met Diclofenac was een godsgeschenk.”

Van welke bekendheid kreeg jij vroeger rode oortjes?

“Ik vond Don Johnson in Miami Vice erg leuk. Of Arnie in GTST. Maar mijn ultieme crush was toch Gijs Staverman. Mét paardenstaart. Toen die eraf ging, was het wel gedaan met de liefde."


Tekst interview: Sven de Laet


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.