Angela de Jong in de AD Ochtendshow

Het stof rond de VI-mediarel is weer een beetje neergedaald, dus nu kan ook tv-columniste Angela de Jong zich weer een beetje op ándere programma's richten. En mede door een scherpe opmerking van haar dochtertje, kwam Angela tot een... ontdekking!

Article continues after the ad

"Het kan zijn dat u het zich nog niet heeft gerealiseerd – ik moest er eerlijk gezegd ook op worden gewezen door mijn 6-jarige dochter die terloops vroeg: presenteert die meneer alle programma’s of zo? – maar Ruben Nicolai heeft zich afgelopen jaar stilzwijgend ontpopt tot onderkoning van RTL 4", zo beschrijft ze in haar nieuwste stuk. En inderdaad: die 'meneer' doet het - opeens? - enorm goed bij RTL!

Ruben Nicolai

Eerder associeerden we Ruben en RTL vooral met RTL Boulevard. En nóg eerder natuurlijk vooral met De Lama's. Maar, zo realiseerde Angela zich, "nieuwe, belangrijke formats als The Masked Singer en Lego Masters gingen naar hem". Daarnaast scoort hij ook met de dagelijkse quiz Ik weet er alles van! doorgaans beter dan GTST.

Ruben Nicolai in Lego Masters van RTL 4

Onderkoning

Angela moet nog net niet binnensmonds overgeven wanneer De Lama's opdraven - daar heeft ze namelijk een pesthekel aan - maar Ruben alléén vindt ze best wel oké. "Het meest opzienbarende is dat ik Ruben Nicolai in al die shows eigenlijk best te pruimen vind. Zolang het geen wedstrijdje ‘kijk mij eens net iets lolliger zijn dan jij’ is met zijn mede-Lama’s, snap ik ineens waarom RTL hem begin dit jaar een nieuw contract van maar liefst vijf jaar aanbood."

Geen Lama's

Angela vindt dat Ruben niet zo goed tot zijn recht komt in panelshows waarin hij lollig doet met mede-Lama's, bijvoorbeeld. Maar solo-Ruben noemt ze juist gezellig, vlot en 'met een kwinkslagje hier en een plaagstootje daar'. Maar het belangrijkste? "Hij stelt zichzelf niet zo hinderlijk op de voorgrond als in die eerder genoemde panelshows." Toch kijkt Angela altijd wel met één vinger op de 'volgende zender'-knop mee. Want die andere Lama's liggen op de loer. "Zolang Tijl en andere Ruben niet ineens uit de coulissen komen, vind ik alles best."