Columniste Angela de Jong van het AD

De hypersuccesvolle AD-columnist Angela de Jong schreef haar nieuwste stukje met een doosje Kleenex naast haar laptop. Ze is hartstikke verdrietig dat RTL Eigen Huis & Tuin "heeft verkracht tot een soort Koffietijd-light"...

Article continues after the ad

Haar nieuwste stukje is weer een aanval in de richting van RTL, die gisteren ook al een veeg uit de pan kreeg van de onderkoningin van het Mediapark. Het doelwit? Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven - de vernieuwde versie van het bekende klusprogramma. "Hoe heeft het zover kunnen komen? Wie heeft bedacht dat dit een goed idee was? Om het iconische Eigen Huis en Tuin te verkrachten tot een dagelijkse variant die nog het meest weg heeft van Koffietijd, maar dan wel de light-versie waar reuk noch smaak aanzit."

In en in triest

Angela's hart huilde, schrijft de bedroefde columinste. "Het is alsof dat ene schitterende rijksmonument op de hoek van de straat is gesloopt om plaats te maken voor een grauwe galerijflat. Alsof die authentieke banketbakker van het dorp ineens diepvriestaarten van de Aldi in de vitrine heeft staan." Ze had met de kennis van nu liever gezien dat er geen nieuwe spin zou komen op het originele Eigen Huis & Tuin. "Dat was een glorieuzer einde geweest dan dit."

Met tranen in de ogen

Ze vindt dat de naam van dit iconische programma "wordt misbruikt voor een nikserige, uitgeklede rubriek die totaal niet meer op het origineel lijkt". En bij Angela weet je dat de volgende sneer nooit lang op zich laat wachten. "Iets waar ze bij RTL overigens goed in zijn. De tranen springen me nog steeds in de ogen als ik het huidige Boulevard vergelijk met wat het ooit was onder Beau en Albert." Oef... Shots fired! De columniste is nu al helemaal klaar met Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. "Het is dat Nico en Rob (de legendarische tv-tuinmannen, red.) nog leven, anders hadden ze zich prompt omgedraaid in hun graf."

Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven is elke werkdag rond 17:00 uur te zien op RTL 4.