Columniste Angela de Jong van het AD

Tv-journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column voor het AD. Vandaag heeft ze het over de talkshow Beau. Er mochten volgens Angela namelijk een aantal “complotgekkies” feitenvrij uitweiden over de coronacrisis, aangezien presentator Beau van Erven Dorens geen weerwoord paraat had.

Beau bespreekt de coronacrisis

In haar column bespreekt Angela de Jong een uitzending van Beau. Er mochten volgens haar drie mensen leeglopen over de coronacrisis, zonder dat presentator Beau van Erven Dorens hun “feiten” kon weerleggen. Uiteraard vindt de tv-journaliste daar dingen van! Angela begint haar column met de introductie van de eerste “complotgekkie”: Willem Engel, die meent dat het RIVM het allemaal fout doet. Er was echter geen touw aan zijn onderbouwing te knopen: “Om het gelijk van al zijn inzichten te bewijzen, jongleerde hij verbaal zo behendig met wetenschappelijke termen en onderzoeken dat ik het u niet meer kan navertellen,” aldus Angela.

“Theekransje van de club van complotgekkies”

Engel was echter niet het enige lid van het “theekransje van de club van complotgekkies”. Ook Doe Maar-lid Ernst Jansz deed een duit in het zakje. Volgens Angela kan hij het beter bij zingen houden in plaats van te “oreren over de lage sterftecijfers in landen zonder lockdown en het gebruik van zink tegen corona.” Ten slotte noemt Angela Maikel Schats, die meent dat de “échte feiten” op tafel moeten komen. Een opmerking waar de tv-columniste het van harte mee eens was... En daarmee komen we bij de crux van de column: Beau kon de “complotgekkies” namelijk niet pareren: “Ik kan geen een van die feiten weerleggen, want ik ben geen kenner.” Daarom vraagt Angela zich ten slotte hardop af of Beau zelf wel tevreden is geweest over zijn aanpak.

Article continues after the ad

Beau lag eerder vandaag trouwens ook al onder vuur. Kijkers waren namelijk niet te spreken over zijn roekeloze actie met een eikenprocessierups. Ook Angela kwam eerder vandaag al voorbij: Albert Verlinde noemde haar naar aanleiding van haar “licht racistische” column namelijk een “zielige mevrouw”. Albert meent dat Angela net als Johan Derksen wel wat meer “aandacht” verdient.