Angela de Jong en Emma Wortelboer

Afgelopen weekend ging Tik M Aan van start bij BNNVARA. Hierin moeten kandidaten een zogenaamde Rube Goldbergmachine in elkaar knutselen. Maar Angela de Jong is niet bepaald onder de indruk van de nieuwe spelshow met Emma Wortelboer en Frank Evenblij. In haar nieuwste column voor het AD laat zij namelijk weinig heel van Tik M Aan.

Zapp

Volgens Angela de Jong, die onlangs herstelde van een galblaasoperatie, lijkt het er sterk op dat BNNVARA een formatje van kinderzender Zapp heeft afgestoft om in te haken op het succes van Marble Mania en LEGO Masters. “Ze zijn alleen de budgetten vergeten te verhogen van kinder- naar volwassenen-tv”, sneert de Jong. En ook presentatrice Emma Wortelboer ontkomt niet aan de toorn van de columniste.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Slordig

Emma riep ondertussen op z’n tijd ‘watte?’ of ‘wow’ of keek quasi-vragend in de camera”, schrijft Angela de Jong in haar tirade. Volgens de professionele bingewatcher is het echter niet de schuld van Wortelboer dat zij niet tot haar recht komt in Tik M Aan. BNNVARA zou namelijk slordig omgaan met jonge televisietalenten. “Ik gun Emma een beter lot, maar vooral een programma waarin ze weer net zo pienter en innemend kan zijn als in De Slimste Mens”, besluit Angela de Jong haar column dan ook.

Article continues after the ad