Deze week ging De Kleine Boerderij van start op NPO 1. Maar wat Angela de Jong betreft, is deze dagelijkse docuserie niet bepaald een aanwinst voor het Nederlandse televisielandschap.

In De Kleine Boerderij worden ambitieuze stellen gevolgd die dromen van hun eigen boerderij. Maar een succesvol boerenbedrijf runnen blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Genoeg voer voor een onderhoudende docuserie, zou je denken. Angela de Jong is echter niet erg enthousiast over dit dagelijkse programma op NPO 1.
 


Slaappillen

In haar nieuwste column voor het AD noemt Angela De Jong De Kleine Boerderij ‘spectaculair saai’. “Als ze dit aan het einde van de avond zouden uitzenden, zou de helft van Nederland zijn slaappillen linea recta de deur uit doen”, schrijft de columniste. “Er gebeurt echt he-le-maal niks.” De Jong grijpt ook meteen de kans om nog even uit te halen naar SBS-diva Britt Dekker: "En dat wil wat zeggen met de docusoap van Britt en haar paarden nog vers in het geheugen.”

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Op de korrel

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Angela de Jong de nieuwe line-up van de NPO op de korrel neemt. Andere nieuwkomers die het moesten ontgelden in haar columns waren onder meer Showcolade en Dino’s Bezorgservice.