Golden Globe-winnares Angela Bassett speelt in de stripverfilming Black Panther. Deze superheldenfilm van Marvel komt pas uit in 2018, maar er komt steeds meer nieuws naar buiten.

Article continues after the ad

Afrikaanse superheld

Het zal nog minstens ruim een jaar duren voordat Black Panther in de bioscoop verschijnt, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo werd onlangs bekend dat Angela Bassett is toegevoegd aan de cast van deze nieuwe Marvel-film. Daar zal zij in de huid kruipen van Ramonda, de moeder van de titelheld Black Panther. Met deze Afrikaanse superheld maakten we natuurlijk al kennis in Captain America: Civil War.

Comeback

Bassett werd in de jaren ’90 bekend dankzij films als Boyz N The Hood, Strange Days en What’s Love Got To Do It. Voor die laatste film won ze een Golden Globe. Onlangs maakte ze een comeback in de rol van Monet Tumusiime in American Horror Story. Naast Bassett zijn er ook rollen weggelegd voor Chadwick Boseman (Captain America: Civil War) als de Black Panther, Forest Whitaker (Arrival) en Martin Freeman (Sherlock).