andré van duin man echtgenoot martin elferink

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Martin Elferink, de echtgenoot van André van Duin, kwam te overlijden. André vertelt opnieuw openhartig over het gemis en zijn leven zonder Martin.

Heel Holland Bakt-opnames tijdens ziekbed

In de nieuwste Vrouw-bijlage van de Telegraaf gaan Heel Holland Bakt-collega’s André van Duin en Janny van der Heijden met elkaar in gesprek. De twee hebben het ook over het overlijden van André zijn echtgenoot Martin Elferink. Tijdens Martins ziekbed werd het vorige seizoen van Heel Holland Bakt opgenomen. Janny vindt het knap dat André zo goed de knop kon omzetten: "In de periode dat Martin heel ziek was en wij toch opnames hadden, merkten de mensen niet wat er bij jou thuis allemaal speelde." André beaamt dat: "Die wil ik daar niet mee opzadelen. Ik heb het idee dat daar geen tijd voor is in dit leven. Daarnaast heb ik zelf ook niet altijd zin om het steeds allemaal uit te leggen."

Een praktische rots in de branding

Ondanks dat André zijn verdriet dus niet graag aan de buitenwereld toont, is het gemis er niet minder om. Ook in praktische zin was Martin zijn rots in de branding! "Ik had bij wijze van spreken nooit een sleutel of geld in mijn zak, daar zorgde hij voor. Dat ik nu alles zelf moet regelen, geeft overigens best veel afleiding. Ik word gedwongen teruggeworpen op mezelf en ik kom erachter dat ik dat wel prettig vind. Maar zo leuk als het ooit was, wordt het simpelweg niet meer zonder Martin", aldus André.

Article continues after the ad

“Ik probeer gelukkig te zijn alleen"

André weet nog niet wat hij deze eerste kerst zonder zijn echtgenoot gaat doen: "Het is dan een jaar geleden dat Martin overleed en al die eerste keren alleen - zoals Kerst - zijn moeilijk. Soms vind ik het ook juist fijn om alleen te zijn, want dan heb ik geen zin om het erover te hebben of er te lang bij stil te staan.” Hoe dan ook moet André door: “Ik probeer gelukkig te zijn alleen."