andré van duin man echtgenoot martin elferink

Begin dit jaar overleed Martin Elferink, de man van André van Duin, aan de gevolgen van botkanker. André laat aan RTL Boulevard weten dat hij zijn overleden echtgenoot nog iedere dag mist. Gelukkig leert hij inmiddels wel voorzichtig met het gemis te leven.

André van Duin openhartig over verdriet

André van Duin verloor begin dit jaar zijn echtgenoot Martin Elferink aan de gevolgen van botkanker. In de dagen erna deelde André op zeer openhartige wijze zijn verdriet. Gelukkig wist hij af en toe wat afleiding te vinden en hielden zijn vrienden hem streng in de gaten. Naar omstandigheden ging het daarom steeds iets beter met de Heel Holland Bakt-presentator.

"Je moet ermee leren leven"

Inmiddels is het zeven maanden geleden dat Martin overleed. André geeft aan voorzichtig met het gemis te leren leven: "Dat is het enige wat je kan doen. Je moet ermee leren leven maar het blijft verdrietig." André blikt ook nog even terug op het ziekbed van Martin. Zo hielden ze lang hoop dat Martin volledig zou genezen. Uiteindelijk bleken “al die chemokuren” echter niet aan te slaan. André noemt kanker een echte "sluipmoordenaar". Hij bewondert dat Martin tot het einde toe strijdbaar bleef, maar ook dat hij uiteindelijk berusting vond.

Article continues after the ad

 

André van Duin is op dit moment elke woensdag te zien in Het Beste van Heel Holland Bakt. Later dit jaar volgen ook nog reguliere uitzendingen van Heel Holland Bakt én Heel Holland Bakt Kids.