André van Duin, Lampionnenactie

Het zijn moeilijke weken voor André van Duin. De presentator staat er sinds het overlijden van zijn grote liefde Martin alleen voor en kijkt dus enorm op tegen de naderende kerstdagen.

Article continues after the ad

Speciaal voor het KWF heeft André daarom besloten om een lampion voor zijn grote liefde aan te steken.

Donkere dagen

"Deze lampion brand ik voor mijn grote liefde Martin die ik begin dit jaar verloor aan de gevolgen van botkanker", horen we de normaal goedlachse entertainer zeggen in een bijzondere video. "Dit wordt de eerste kerst zonder hem en dat zal moeilijk worden. We maakten er samen altijd een groot feest van. Hopelijk brengt deze lampion een beetje licht in deze donkere dagen die donkerder zijn dan ooit." 

Andere BN'ers

André van Duin is niet de enige bekende Nederlander die een lampion zal aansteken tijdens het ontbrandingsmoment in Madurodam. Onder andere Wendy van Dijk, de zelf zieke Linda Hakeboom en Gerard Ekdom doen ook mee met de bijzondere actie, terwijl ze worden toegezongen door artiesten als Gerard Joling, Edsilia Rombley en Tino Martin. Vanwege het coronavirus kan er geen publiek bij aanwezig zijn, maar de mogelijkheid bestaat wel om een lampion te doneren om zo een overleden dierbare te herdenken. Meer info daarvoor vind je hier.

Het ontbrandingsmoment in Madurodam is zondag 20 december vanaf 17.00 uur live te zien bij SBS6.