André Rieu, de tsaar van de Weense wals, is momenteel het mikpunt van spot! In het Algemeen Dagblad zei de musicus gepikeerd dat hij op het Vrijthof in Maastricht gewoon moet betalen voor zijn koffie.

André Rieus muziekshows zijn wereldberoemd, en Rieu wordt wel eens Nederlands grootste exportproduct genoemd. Sinds 2005 treedt Rieu met zijn Johann Strauss Orchestra jaarlijks op in Maastricht, op het grote plein de Vrijthof.

In het AD meldt de populaire musicus dat de horeca op het beroemde plein Rieu maar matig dankbaar is. Volgens Rieu zorgen zijn optredens in Maastricht voor een driedubbele omzet, maar moet hij gewoon de poeplap trekken als hij een stuk vlaai wil eten.

Article continues after the ad

“Zo vaak zit ik er niet, want ik krijg er zeker nu in de zomer amper rust, maar als ik na een interview even een kop koffie en een stuk vlaai bestel: dat is dan €5,50, meneer Rieu. Dat is toch ongelooflijk? Die ondernemers verdienen zich te pletter aan mij.”

André Rieu in de puree

Hoewel Rieu er betrekkelijk warmpjes bij zit, is hij wel hard getroffen door de coronacrisis. André en zijn orkest waren nog maar nét begonnen aan een toernee door Amerika, toen alle optredens geannuleerd worden vanwege het coronavirus.

We wisten het niet, maar sinds de coronacrisis is André Rieu zich bezig gaan houden met het bakken van lekkere taarten en vlaaien! Mocht het onverhoopt niets meer worden met zijn optredens, dan kan hij altijd nog een carrièreswitch overwegen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

You're all invited in my kitchen! 😉

Een bericht gedeeld door André Rieu (@andrerieu) op