André Hazes in Op1

André Hazes kan dit weekend weer aan de bak! De zanger vertelde in Op1 over zijn nieuwe concert in de Ziggo Dome, waar geprobeerd wordt om met 1300 mensen een feestje te bouwen. Dat wordt nog spannend, want André heeft een jaar niet gezongen!

Op zondag 7 maart treedt Hazes op in de Ziggo Dome, voor een ‘Fieldlab-test’. 1300 mensen mogen naar binnen, mits ze een negatieve coronatest hebben. Zo wordt onderzocht hoe er binnenkort tóch grote evenementen plaats kunnen vinden zonder de zorg te belasten.

1300 man is een stuk minder dan Hazes gewend is, maar de zanger heeft er zin in. “Ik ben blij dat ik iets kan doen: mijn laatste optreden was voor een kleine groep dus dit voelt echt als een volle zaal. Daarnaast is het best wel een eer dat ik gevraagd ben; er zijn zó veel artiesten in Nederland.”

Article continues after the ad

'Artiest zijn losgelaten'

Welmoed Sijtsma vroeg de zanger of hij goed bij stem was, omdat artiesten het laatste jaar zo weinig optredens hadden. Dat bleek wel een heikel puntje! “Ik heb met andere artiesten contact, en zij zijn gewoon trouw elke dag 45 minuten aan het zingen. Ik heb dat gewoon een jaar niet gedaan…”

Hazes richtte zich het afgelopen jaar op zijn zoontje, én werkte aan zichzelf als persoon. “Ik heb dat artiest zijn gewoon losgelaten, een jaar lang.” “Maar hoe gaat dat dan?”, vroeg Sijtsma. “Ik laat het je maandag wel weten! Ik denk dat het een klein beetje als fietsen is, maar het zal wel weer een beetje spannend zijn.”

Hoop voor de bioscoop?

De zanger keek ook terug op deze periode vorig jaar. “In eerste instantie zei ik: Ach joh, waar maken we ons druk om? Het is maar een griepje! Nou, kijk waar we nu zijn… daar ben ik echt op teruggekomen.”

Deze week werd bekend dat een optreden van cabaretier Guido Weijers in Utrecht goed was verlopen. De voorstelling trok 500 bezoekers, en leverde (voor zover bekend) geen nieuwe besmettingen op. De test lijkt dus hoop te bieden voor liefhebbers van concerten, theatervoorstellingen en de bioscoop(!).