André Hazes

Fans van André Hazes hebben extra reden om naar zijn tattoo-show Getekend Voor Het Leven op SBS6 te kijken. De zanger gaat namelijk een hele andere kant van zichzelf laten zien.

Article continues after the ad

Dat vertelt hij tegen het ANP. André's “lachen-gieren-brullen”-houding past niet zo bij het serieuze en aangrijpende programma, zo legt hij uit.

André getekend voor het leven

In de show, die al weken wordt geteased, begeleidt André mensen die door hun tattoo's in sociaal isolement zijn geraakt of niet meer aan een baan kunnen komen. "Het is heftig om te zien dat het zover heeft kunnen komen, maar het mooie is dat je ze wel weer ziet opbloeien als de tattoos langzaam weggaan. Het echte werk komt natuurlijk pas daarna, maar het is een mooi begin."

Serieuze André

Normaal zien we Nederlands bekendste volkszanger of al grappend of sociale media óf onderwerp van gesprek in de roddelmedia. Nu krijgen we eens een andere Dré te zien! "Ik ben iemand die makkelijk dingen weglacht. In deze fase van mijn leven en nu ik ouder word, komt die serieuze kant toch meer naar boven. Ik vond het ook wel fijn om eens een keer niet te lachen-gieren-brullen zoals mensen van mij gewend zijn en mijn serieuze kant te laten zien. En ik help graag mensen."

 

SBS6-programma

André en het team, waaronder ook oom zijn Andy, die een tattoo-verwijder-zaak heeft, werkten 1,5 jaar lang aan de show, die de zanger zich hoogstpersoonlijk toe-eigende. "Ik heb mezelf wel echt opgedrongen”, zegt de zanger lachend. “Ik wilde het heel graag doen. Het is de zaak van mijn oom, ik heb tatoeages en kon me identificeren met de verhalen. Het moest wel zo zijn." Smaakt dit nieuwe tv-avontuur naar meer? Ja, alleen ziet André zichzelf niet als presentator. "Iemand als Martijn Krabbé is een presentator, in zo’n studio met een groot publiek. Ik ben gewoon overal bij en praat met mensen. Ik zou graag vaker dit soort programma’s maken, maar dat ligt aan meneer De Mol."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

André Hazes krijgt in de zomer van 2020 zijn eigen programma op SBS 6: Getekend voor het leven. Hierin gaat hij in gesprek met mensen die enorm veel spijt hebben van hun tatoeage, waarna ze een intensief traject ingaan om de tattoo weg te laten laseren. Schrijnende verhalen In elke aflevering van Getekend voor het leven maakt Hazes kennis met twee personen die hun zichtbare tattoos al jaren betreuren. Ze voelen zich letterlijk getekend voor het leven en dus gaat Hazes met ze in gesprek: wat zijn de bijzondere en soms schrijnende verhalen achter de tatoeages, hoort aan waar ze tegenaan lopen, hoe ze in een sociaal isolement zijn geraakt of soms helemaal de straat niet meer op durven. De deelnemers komen zelfs niet meer in aanmerking voor een baan. Tijd voor hulp, dus.

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op


Getekend voor het Leven is vanaf dinsdag 25 augustus elke week om 20:30 uur te zien op SBS6.