André Hazes en Monique Westenberg

André Hazes en Monique Westenberg zetten in navolging van BN'ers als Patricia Paay en John de Wolf hun bekendheid in om Diergaarde Blijdorp te redden. "Het zal mij niet gebeuren dat onze kleinkinderen hier niet meer kunnen komen."

Article continues after the ad

De Rotterdamse dierentuin verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. Ze kregen eerder al een lening van de gemeente, maar dat is niet genoeg om financiële problemen te voorkomen. Patricia Paay is één van de initiatiefnemers van de doneeractie en er kwam al zo'n 140.000 euro binnen.

André en Monique in de bres voor Blijdorp

Dit wordt waarschijnlijk alleen maar meer nu André en Monique hun volgers en fans oproepen om de actie te steunen. Bij elkaar opgeteld hebben Dré en zijn aanstaande vrouw een gigantische 1,6 miljoen Insta-followers en de reacties stromen nu al binnen. De twee, die volgens déze glazenbol-fanaat een kindje gaan adopteren, vertellen in een filmpje wat de dierentuin voor hen betekent.

 

"Er is zóveel geld nodig", vertelt Monique. "Er is iedere maand 1,5 miljoen nodig voor de verzorging van de beesten, personeelskosten; eigenlijk alles om de tent een beetje draaiende te houden", vult André aan. De volkszanger is normaal gesproken niet iemand die fans oproept om te doneren, maar voor Blijdorp maakt hij een uitzondering. 

"Dit is anders. Ik kwam hier als kind, ons zoontje komt hier en het zal mij niet gebeuren dat onze kleinkinderen hier niet meer kunnen komen omdat het moet sluiten."