André Hazes

André Hazes ging niet bepaald vlekkeloos door zijn middelbare schoolperiode heen. Het was best lastig allemaal, zéker ook voor Dré's docenten. Soms moest 'die ouwe' - aka Hazes senior - er zelfs aan te pas komen om de boel een beetje te redden.

Article continues after the ad

Dat schrijft André in zijn nieuwe column voor Veronica Superguide, die je hier in zijn geheel kan lezen. De zanger was bepaald geen makkelijke scholier. "Ik gok dat ik alle schoolbanken van Almere, Loenen en Vinkeveen heb gezien, want ik zat niet op één, maar op zeven scholen."

André was een 'absurd druk ventje'

André is nu natuurlijk ouder en wat meer gesetteld met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen (met wie hij gaat samenwonen), maar hij omschrijft zijn jongere zelf als een "absurd druk ventje" dat voor "veel gezeik in de klas" zorgde. Hij moest vaak nablijven tot aan het avondeten en wisselde vaak van school. "Voor de juffen en meesters moet ik bloedirritant zijn geweest, want dit rotzakkie haalde graag kattenkwaad uit."

André Hazes senior greep in

Omdat Dré zo'n druk schandaalkind was, moest André Hazes senior er wel eens aan te pas komen - en dan kwam 'ie desnoods gewoon rechtstreeks uit een optreden. "Was er stront aan de knikker, dan kwam die ouwe van mij naar school. Soms had-ie al ergens opgetreden. Dan kwam-ie met een biertje te veel op en z’n blouse te ver open geknoopt naar school en sloeg-ie met z’n vuist op tafel. We waren natuurlijk geen doorsnee gezin en onderwijzers wisten niet goed raad met ons."

'Onderwijs is zeg maar niet mijn ding'

De zanger kreeg op een gegeven moment steeds meer zangklussen, waardoor school er nog meer bij inschoot. "Onderwijs is zeg maar niet mijn ding, al wist ik uiteindelijk toch een vmbo-t-diploma te halen. Ik vond dat ik meer leerde van vriendjes op straat. Zoals voor mezelf opkomen en een dikke huid kweken." Wat hij daar leerde? "Ik werd brutaal, maar tegelijkertijd supersociaal."


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.