Afgelopen kerstavond stonden de grootste politiekorpsen van Amerika stil bij het heldhaftige optreden van hun collega John McClane.

Heldendaad

Het was gisteravond exact dertig jaar geleden dat agent John McClane (een iconische rol van Bruce Willis) in zijn eentje een overmacht aan internationale terroristen versloeg in Nakatomi Plaza. De politiekorpsen van Los Angeles en New York stonden op Twitter uitgebreid stil bij deze heldendaad. Daarbij wisselden de korpsen schouderklopjes uit voor het bewaren van de orde tijdens de Kerstdagen.

Article continues after the ad

 

 

Kerstfilm

Opvallend genoeg mengden de politiekorpsen zich ook in de discussie of Die Hard al dan niet een kerstfilm is. Bij ons stond deze actieklassieker doodleuk in het rijtje van beste kerstfilms van aller tijden, maar de meningen zijn verdeeld. Een poll onder 2200 Amerikanen wijst namelijk uit dat slechts een kwart van de ondervraagden Die Hard beschouwt als kerstfilm. Zelfs Bruce Willis en de studio lijken er onderling niet uit te komen! De politiekorpsen hebben echter een knoop doorgehakt. Zij besloten hun tweets met de veelzeggende hashtag #YesItsAChristmasMovie. Amen!