De Amerikaanse remake van Penoza krijgt een tweede kans. De kijkcijfers in de VS vielen zo tegen dat de serie al sneuvelde na één seizoen. Red Widow, zoals de Amerikaanse versie heet, is deze zomer echter te zien bij SBS 9. Dit meldt Televizier.nl. Kijk voor een trailer van de serie hierboven.

Tegenvaller

Naar de eerste aflevering van Red Widow keken in 2012  zo’n 7 miljoen kijkers, maar dat zakte al snel naar 4 à 5 miljoen per aflevering en dat is veel te weinig voor een megazender als ABCTee

Té Amerikaans

Penoza-schrijver Pieter Bart Korthuis dacht in 2013 al te weten waarom de serie niet aansloeg: “Veel van de subplots die bij ons de wereld geloofwaardig maakten, zijn weggelaten.” De Nederlandse hoofdrolspeelster Monic Hendrickx vond de Amerikaanse versie veel te gladjes en 'typisch Amerikaans’: “In Amerika is het gladder, smoother, met jonge acteurs. Carmen is daar jonger, blond en veel keuriger. Echt Amerikaans.”T

Het enige echte...

De Poolse remake van Penoza schijnt wel geslaagd te zijn. Misschien kunnen we die serie ook nog wel een keer zien op de Nederlandse televisie. Maar te beginnen dus met Red Widow. De serie start met een dubbele aflevering op 24 juli op SBS9. En waar het allemaal mee begon: het enige echte Penoza gaat zijn vijfde en laatste seizoen in, dat start in september 2017 en is te zien op NPO3.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.