Twee jaar geleden kreeg een bioscoop in het Texaanse Austin het zieke idee om voorstellingen van It te organiseren die alleen toegankelijk waren voor mensen die als clowns verkleed komen. Dit werd zo'n succes dat de hele keten waar deze bioscoop deel uit van maakt straks mee gaat doen met clownvoorstellingen voor It: Chapter Two. In 17 verschillende bioscopen van Alamo Drafthouse kun je daar in september gezellig tussen de killerclowns de nieuwe moordpartijen van Pennywise ondergaan.

Article continues after the ad

 

Het begon als een geintje

Het hele initiatief begon nog wel als een grapje: toen dezelfde bioscoop in de zomer van 2017 een Women Only-voorstelling organiseerde voor Wonder Woman, reageerde een seksistische bioscoopbezoeker boos: “Krijgen we dan ook een Men Only-voorstelling van Thor: Ragnarok, of een Clowns Only-voorstelling van It?” In plaats van deze botterik te negeren antwoordde de bioscoop met “’Oew, It alleen voor Clowns, da's een goed idee wat we misschien wel van je moeten stelen”. En de rest is geschiedenis.

Vooralsnog niet in Nederland

Vooralsnog is ons niets bekend dat Pathé, Vue of Kinepolis plannen hebben om dit gestoorde evenement ook in Nederland te introduceren. En dat is misschien maar goed ook, want één Pennywise vinden we meer dan eng genoeg.