Mother valt in Amerika niet bepaald in de smaak bij Amerikaanse bioscoopbezoekers. Op Cinemascore, dat de beoordelingen van de kijkers in kaart brengt, heeft de psychologische thriller de laagst mogelijke beoordeling.

Article continues after the ad

Uitgejouwd

Mother draait nog maar net in de bioscopen, maar het is nu al een van de meest spraakmakende films van het jaar. Tijdens de wereldpremière op het filmfestival van Venetië werd de film zowel toegejuicht als uitgejouwd. Het lijkt dus een typische ‘love it or hate it’-film. Maar de Amerikaanse bioscoopbezoekers lijken unaniem in hun oordeel: die vinden de psychologische thriller van Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) een draak van een film!

Gevreesd

Dat beweert althans Cinemascore. Dit onderzoeksbureau peilt de mening van bioscoopbezoekers over de films die ze net hebben gezien. Mother krijgt een ‘F’, de laagst mogelijke beoordeling. Slechts een handjevol films kregen eerder deze gevreesde score, waaronder The Box, Killing Me Softly en Solaris. Hoewel de beoordeling van Cinemascore meestal wel overeenkomt met de recensies, zijn de filmjournalisten beter te spreken over Mother. Op Rotten Tomatoes scoort de film met Jennifer Lawrence een krappe, maar knappe 7, vergelijkbaar met de score op IMDb. Het blijft dus een typisch gevalletje: kijk en oordeel vooral zelf!

Mother is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.