Nog voordat seizoen 2 van American Crime Story is uitgezonden, is er al een derde reeks aangekondigd. FX Networks maakt een tiendelige serie over de dood van modeontwerper Gianni Versace, die in 1997 werd vermoord door seriemoordenaar Andrew Cunanan.

Article continues after the ad

Katrina

Het programma van Ryan Murphy, die ook achter series Glee en American Horror Story zit, duikt het volgende seizoen in de nadagen van orkaan Katrina, die in 2005 dood en verderf zaaide in het zuiden van de Verenigde Staten.

Versace

De nieuwe aangekondigde reeks zal gaan over de moord op Gianni Versace, meldt Deadline. De Italiaanse couturier werd in 1997 op de stoep van zijn villa in Miami doodgeschoten door seriemoordenaar Andrew Cunanan, die vervolgens zelfmoord pleegde. Zijn motief is nooit duidelijk geworden.

Deze derde reeks wordt gebaseerd op het boek Vulgar Favors van Vanity Fair-schrijfster Maureen Orth en Tom Rob Smith (London Spy) schrijft meerdere afleveringen. Versace/Cunanan wordt begin volgend jaar tegelijk met de tweede reeks Katrina gefilmd. Dat was in eerste instantie niet de bedoeling, maar toen producenten het script voor Versace/Cunanan lazen, waren ze zo onder de indruk dat ze besloten het zo snel mogelijk te verfilmen.

Emmy-regen voor The People v O.J. Simpson

Het eerste deel van de hitserie, The People v O.J. Simpson, ging over de rechtszaak tegen de voormalig American football-ster Simpson. Hij stond in 1995 terecht voor moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson Brown en haar minnaar. De serie ging er vorige maand vandoor met vijf Emmy Awards.