Amazon Studios werkt aan een serie gebaseerd op de film A League of Their Own uit 1992. The Hollywood Reporter meldt dat het project een moderne vertaling van het originele verhaal, waarin Tom Hanks, Geena Davis en Madonna de hoofdrollen speelden, zal worden.

Article continues after the ad

Plannen

Mozart In The Jungle-producent Will Graham and Abbi Jacobson, Broad City-schrijfster en -actrice, zullen samen het script schrijven. Onder hun leiding wordt de serie geproduceerd door Sony Pictures Television Studios. De afleveringen van de nieuwe komedie zullen een half uur gaan duren. 

Sportheldinnen

In het origineel, een komische Ă©n ontroerende film, storten vrouwen zich op de honkbalsport, omdat de mannelijke spelers te druk zijn met het uitvechten van de Tweede Wereldoorlog. Het team dat gevolgd wordt, wordt met grote tegenzin gecoacht door de aan lager wal geraakte honkballegende Hanks. De verwoede pogingen om het kampioenschap te behalen, worden regelmatig beĂŻnvloed door de aflatende belangstelling van het publiek en de sponsors. De film werd vrij gebaseerd op een verhaal van Kim Wilson en Kelly Candeale, over de in 1943 in het leven geroepen All American Girls Professional Baseball League, die het nog tot 1954 wist te rekken.

Modern sausje

Het nieuwe verhaal draait niet opnieuw om de twee zussen die centraal stonden in de film. “A League of Their Own is een half uur durende komedie waarin de warmte, humor en het DNA van de klassieke film worden verwerkt. Tegelijk wordt er een hedendaagse draai gegeven aan de verhalen van de vrouwen in de All American Girls Professional Baseball League”, omschrijft Amazon.

Worstelende honkbalsters

“De serie begint met het ontstaan van de competitie in 1943 en volgt de Rockford Peaches terwijl zij worstelen om hun team in leven te houden door gesloten wedstrijden, blessures, nachtelijke kroegentochten, seksuele escapades, niet huilen en roadtrips door het snel veranderende Amerika. De serie gaat dieper in op de problemen waarmee het land wordt geconfronteerd”, heldert de tv-studio op.

Bekijk de trailer van het origineel in bovenstaande video.