Martijn Lakemeier in De Oost van Amazon Prime Video

Naast de eerste Nederlandse Netflix-Originals pakt Amazon Prime Video nu ook flink de Hollandse draad op. De streamingdienst komt met De Oost, die 13 mei in première gaat.

De film is gebaseerd op de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. We volgen Johan, een jonge Nederlandse soldaat, die samen met honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Wanneer de oorlog escaleert, vervaagt voor Johan de lijn tussen goed en kwaad. Check hieronder de trailer:

Oorlogswinter en Aladdin

In de hoofdrollen schitteren Martijn Lakemeier, bekend van Oorlogswinter, en Marwan Kenzari die Jafar speelde in de live-action remake van AladdinDe Oost wordt geregisseerd door Jim Taihuttu die heel graag iets met dit onderwerp wilde doen. “Tijdens mijn onderzoek naar de geschiedenis van mijn voorouders van de Molukse eilanden, stuitte ik op een hele oorlog waar ik op school nooit iets over had gehoord en waar in Nederland ook geen films over bestonden.”

Article continues after the ad

Amazon Prime Video

De Nederlandse film mag zich nu aansluiten bij een rijtje grote titels. Zo bracht Amazon Prime Video eerder dit jaar Coming 2 America uit. Benieuwd naar meer toptitels op de streamingdienst? Iedere maand zetten we de beste films en series van Amazon Prime Video voor je op een rijtje.

De Oost is vanaf 13 mei te zien op Amazon Prime Video.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: