Terwijl de Nederlandse molloten alvast vol spanning wachten op de finale van Wie is de Mol? (die je live in de bios kunt zien), moeten de Belgen nog beginnen aan hun nieuwe seizoen van ‘De Mol’ – zo heet het bij onze zuiderburen. De makers bedachten een bizarre twist die het hele spel gigantisch op zijn kop zet!

Article continues after the ad

Er is namelijk géén mol! Althans: nog niet. Wanneer het nieuwe seizoen op 10 maart van start gaat op VIER, zijn er alleen nog maar tien ‘gewone’ kandidaten. Wat de makers voor pilletjes slikten, vraag je je af? Tja, dat weten wij ook niet.
 

 

Nieuwe twist

“Zonder mol aan De Mol beginnen, dat is nog nooit gebeurd”, zei presentator Gilles de Coster gisteren in Het Laatste Nieuws. Joh! “We zijn met tien kandidaten vertrokken, maar in tegenstelling tot vorige jaren, waar de mol steevast vooraf werd aangeduid en volledig werd voorbereid, wordt de saboteur nu pas tijdens de eerste aflevering gekozen.”

Hoe dan?

Maar… krijg je dan niet de meest teleurstellende flop-mol ever? Misschien. De makers wezen de mol pas na de eerste opdracht aan. Die kandidaat die ‘opeens’ zonder enige voorkennis molletje moet gaan spelen, staat voor een zware kluif. “Het gevolg was dat we onze mol tijdens de opnames elke avond ter plaatse hebben moeten briefen”, zo legt Gilles uit. En die adviezen gingen zelfs tot midden in de nacht door. Nou, lekker dan!

België doet het overigens gewoon met OB’ers, oftewel: Onbekende Belgen.
 

 

Morgen staat er ons in Nederland gewoon weer een nieuwe Wie is de Mol?-aflevering te wachten. Mét een mol die zich wél goed kon voorbereiden. Vandaar dat het nu ook nog alle kanten op kan gaan.