Black Widow en Hawkeye in Avengers: Endgame

Avengers: Endgame kwam ongeveer een jaar geleden uit. Toch druppelen er nog altijd nieuwe details naar buiten. Zo ook nu met deze nog nooit eerder vertoonde, alternatieve scène waarin Black Widow (Scarlett Johansson) zichzelf op een hele andere manier opoffert.

Article continues after the ad

Al eerder bleek Avengers: Endgame ook ná release een goudmijn: zo kregen we 'baby Thanos' te zien en zette Disney+ een verwijderde Iron Man-scène onlineComicbookmovie doet weer een duit in het zakje en deelde vandaag een recent opgedoken fragment waarin de alternatieve 'doodscène' van Natasha Romanoff in zijn geheel te zien is. 

Andere opoffering

Zoals je hieronder ziet, gaat het er in dit alternatief héél anders aan toe dan we in de bioscoopversie van Endgame zagen. Daar kwamen Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner) en Natasha alleen aan op Vormir, samen met Red Skull. Na een emotionele onderlinge strijd - ze wilden zich allebei opofferen in ruil voor de Soul Stone - ging Black Widow er met de 'winst' vandoor.


Thanos arriveert

In dit alternatief zijn Hawkeye en Black Widow niet alleen. Ze strijden tegen krijgers uit Sakaar en op een gegeven moment arriveert Thanos zelfs. Wanneer Natasha dit ziet, weet ze het écht zeker: ze moet van die klif afspringen voordat The Mad Titan hen dwarsboomt. Vóórdat ze dit doet, schakelt ze nog een sneaky Sakaarkrijger uit die Hawkeye bijna te pakken had om vervolgens alsnog te springen. Het is minder intiem en regisseurs Joe en Anthony Russo gaven eerder al aan dat ze de scène veranderden omdat het echt een emotioneler moment moest worden tussen de twee Avengers die elkaar al zó lang kennen. Begrijpelijk!

Black Widow en haar MCU-toekomst

Over Black Widow gesproken: die zou eigenlijk deze maand - eindelijk - haar solofilm krijgen. De coronacrisis gooide roet in het eten, maar gelukkig kreeg deze prequel, die zich afspeelt tussen Civil War en Infinity War, al snel een nieuwe releasedate. Dan kunnen we alsnog zien of dit bizarre gerucht klopt of niet!