Als Game of Thrones stopt na het laatste seizoen hoeven we niet in een zwart gat te vallen, want dan kunnen we zo goed als meteen door naar de spinoff. De opnames zijn nog maar net gestart of er wordt al gesproken over een nieuwe serie.

Juist ja, George R.R. Martin (de man op wiens boeken de reeks Game of Thrones gebaseerd is) wil een nieuwe spinoff. Hij wil graag een serie maken gebaseerd op het toneelstuk Rosencrantz and Guildenstern Are Dead van Tom Stoppard. 

Zelfde tijdlijn

"Ik zou graag een show zien met de naam Spear Carriers, die op dezelfde tijdlijn zit als Game of Thrones. Maar die zou niet Dany, Tyrion en Jaime volgen. Zij zouden op de achtergrond zijn. Ik dacht eerder aan een verhaal over een prostituee in één van de bordelen van Littlefinger. Ik denk dat zo'n show heel leuk zou zijn. Misschien kan ik hen wel overtuigen om het te doen", zei Martin tegen New York Times.

Groen licht

Er is dus nog geen groen licht. Momenteel is HBO eerst nog bezig met The Long Night, een serie die zich honderden jaren vóór Game of Thrones afspeelt. De opnames zijn vorige maand gestart.

Article continues after the ad