Disney staat al jaren aan de top. En om op die eenzame hoogte te blijven, moeten ze constant het wiel opnieuw uitvinden. Het laatste snufje in hun zoektocht naar wereldheerschappij is uiteraard de vloedgolf aan live action-remakes die ze naar buiten gooien. Van Dumbo tot Aladdin: bijna alle klassiekers komen weer terug op het witte doek met en vlees en bloed-versie. Ja, bijna. Want in de reeks remakes missen we er nog een aantal. Deze vijf klassiekers mogen wat ons betreft meteen in remake-productie gaan!

1. The Hunchback of Notre Dame

Deze Disneyfilm uit 1996 is ongetwijfeld één van de meest duistere pareltjes uit de verzameling. Het verhaal, over de verborgen en misvormde klokkenluider van de Notre Dame, tackelt onderwerpen als racisme, lust, liefde en genocide. Om over het hartverscheurende einde van de film maar niet te spreken. Waarom maakt Disney niet een volwassen-versie van The Hunchback of Notre Dame om het verhaal, de complexe karakters en de zware onderwerpen nóg meer uit te diepen? Wij zijn voor!

2. Atlantis: The Lost Empire

Atlantis: The Lost Empire is nooit een daverend succes geweest. En wij begrijpen niet precies waarom. De prachtige animaties, goed uitgewerkte karakters en mooie muziek zouden toch voor een hoop fans moeten zorgen. Het enige probleem van Atlantis: The Lost Empire is dat de animatiefilm een tikkie gehaast overkwam. Binnen 95 minuten moest er een fantastisch verhaal vol oogstrelende beelden doorheen geduwd worden. Als Disney nu eens een live action-remake zou maken met de vetste cgi en een aantal minuten meer, zouden wij 'm hoger in ons favorietenlijstje zetten.

3. The Aristocats

Als The Lady and the Tramp een live action-remake krijgt, dan eisen wij er ook eentje voor The Aristocats. De kattenfilm was de laatste die ooit door Walt Disney zelf is goedgekeurd en het prachtige verhaal over katten die een enorme erfenis ontvangen en daardoor worden opgejaagd, moet door nog vele generaties gezien worden. Bovendien zouden we de psychedelische muziekscènes graag in een live action-versie zien!

4. Tangled

Het verhaal over de opgesloten prinses die haar lange haren uit het raam laat vallen om haar prins in haar toren te laten klimmen, is pas in 2010 als animatiefilm verschenen. En daarmee maakte Disney één van de meest pure en hartverwarmende liefdesverhalen tot nu toe. Tóch waren we een beetje teleurgesteld in de animatie-versie, omdat de computerversies van Rapunzel en Flynn er niet voor konden zorgen dat we écht die chemie tussen de hoofdrolspelers konden voelen. Dusseh: waarom geen live action-remake met bijvoorbeeld Margot Robbie en     Ian Somerhalder in de hoofdrol?

5. Pocahontas

Pocahontas, een Indiaans meisje, komt in contact met de witte man John Smith, wat een hoop problemen ontketent. En hoewel dit verhaal oorspronkelijk enorm triest is, maakte Disney er een semi-gelukkig sprookje van. Dat leverde ze een klassieker op die iedereen wel eens gezien heeft, maar wij zouden graag zien dat er een live action-remake van het verhaal komt dat dichterbij de waarheid blijft. Wellicht zorgt dat voor zwaarder vermaak dan je gewend bent van Disney, maar het levert ook een waarheidsgetrouwe film met een diepere laag over de rijke, maar duistere geschiedenis van Amerika.

 

Article continues after the ad