Christmas is coming! Het is weer tijd om na te denken over kerstcadeaus en dat is geen makkelijke klus… Gelukkig zijn we bij Superguide nooit te beroerd om een handje te helpen. Ken jij een Harry Potter-fan? Dan weten wij wel wat ze leuk vinden. De tofste Harry potter-Kerstcadeaus staan hier op een rijtje!

More content below the advertising

De buigbare Bowtruckle

Fantastic Beasts and Where to Find them: The Crimes of Grindleward is nu te zien in de bioscoop en daar zat de schattige Bowtruckle ook weer in. Wil jij de Bowtruckle ook als beste vriend? Dat kan! Hij is namelijk hier te koop.

Harry Potter Trival Pursuit

Test je Harry Potter-kennis met deze editie van Trivial Pursuit. Laat maar zien dat je alles weet... Het bevat 600 vragen gebaseerd op alle films. Een perfect spelletje voor de feestdagen!  

Harry Potter Funko Pop

Met de Harry Potter Funko Pop-lijn kun je je favoriete personages verzamelen. De Harry Potter-verzamelfiguurtjes zijn maar 10 cm hoog dus ze passen overal! Hij zit in een vensterdoos waarin hij goed zichtbaar is dus uit de verpakking halen hoeft ook niet.

De complete filmcollectie

Vorige maand was er een gerucht dat Netflix alle Harry Potter-titels ging streamen, maar dat was helaas niet waar. Dit was natuurlijk een enorme teleurstelling voor alle HP-fans. Niet getreurd: wij hebben de complete Harry Potter filmcollectie gevonden voor een koopje!

Flying Cauldron Butterscotch Beer

De echte Harry potter-fans herkennen het uit de film: Butterscotch Beer. Sinds 1374 brouwt de Flying Cauldron deze magische mix van butterscotch en bier. Er zit alleen geen alcohol in... Wizards drinken altijd Hogsmeade, maar het is nu ook verkrijgbaar voor alle Muggles!  

Golden Snitch in verlichte vitrine

De Golden Snitch kwam vaak voor in de Harry Potter-films. Het heeft een speciaal plekje in Harry’s hart en nu kunnen wij hem ook allemaal verzamelen! Hij zit in een verlichte vitrine dus ook in de avond zeer mooi. Je kan hem hier kopen.

De complete boeken set

Als je geen budget hebt, is het misschien wel leuk om deze boekenset te kopen. Hij is wat aan de dure kant, maar dat komt doordat het hardcovers zijn in een geweldige Harry Potter-kist. Die kan je zo naar Hogwarts verzenden!

Harry Potter x Primark

Bij Primark kan je allerlei Harry Potter-pyjama’s en woondecoratie kopen. De sets zien eruit alsof je zelf een Hogwards-leerling bent! Ideaal voor alle Muggles die er altijd al naartoe wilden. Nog een voordeel: ze zijn best goedkoop.

Harry Potter Zweinstein mok

Dit is een fantastisch cadeau voor de Harry Potter-fan die graag koffie drinkt. De rode mok is verkrijgbaar met vier verschillende Hogwarts-huismascottes: Griffoendors leeuw, Hufflepuffs das, Zwadderichs slang en Ravenklauws adelaar. Je kan dus je favoriet kiezen!

Horcrux Kit en stickerboek

In de laatste drie Harry Potter-films zagen we hoe Harry alle Horcruxen van Voldemort zocht en vernietigde. Dit is dus een perfect cadeau om toe te voegen aan de verzameling. Koop hier de Horcrux kit en stickerboek.

Quidditch Set

De Harry Potter-verzameling is niet compleet zonder de Quidditch set. In de kist zit: 1 Quaffle, 2 Bludgers, een Snitch en een poster. Het ziet er precies uit als in de film. Hoe tof is dat!

More content below the advertising

Sterren die andere sterren nadoen: het blijft tof om te zien. Maar wie doet het best zijn collega’s na en is de absolute koning van de celebrity impressions? Deze bekendheden komen aardig in de buurt!

Tom Hiddleston

als IEDEREEN

Graham Nortons sofa is de perfecte plek om je vakgenoten na te doen. Tom Hiddleston doet er gewoon vier in één ruk: Owen Wilson, Christopher Walken, Al Pacino én Robert de Niro, die op dezelfde bank zit. Dan heb je ballen!
 

 

More content below the advertising

Benedict Cumberbatch

transformeert in Chewbacca

Alle Cumberbitches gleden bijna van de bank af toen ze dit zagen: hún Benedict transformeerde voor even in Chewie, met uiteraard een geniale Wookie-roar! Dit houdt ons nog wel even zoet totdat Chewbacca terugkeert in Star Wars: Episode IX (de opnames zitten er in ieder geval al op).
 

 

Leonardo DiCaprio

geeft ons Jack Nicholson

Er zijn al genoeg acteurs die Jack Nicholsons intonatie en manier van spreken geniaal na kunnen doen. Hét gezicht, met die karakteristieke wenkbrauwen, is een stukje moeilijker. Maar Leo flikt het gewoon! Kijk maar, vanaf 2:20.
 

 

Tom Cruise

doet Jack Nicholson

Weer een Nicholson-impression, zelfs twee! Tom Cruise werkte natuurlijk als eens samen met de acteerlegende in A Few Good Men. In die film doet Cruises personage die van Nicholson zelfs na. Kijk maar:
 

 

Jim Carrey

als Elvis Presley

Jim Carreys indrukwekkende acteercarrière is al fantastisch genoeg. Toch vond hij ergens nog tijd en transformeerde Jim al in elke denkbare acteur ooit (Clint Eastwood, Jack Nicholson, James Dean). Deze act, waarin ‘ie in Elvis verandert, blijft echter een topper.
 

 

Meerdere acteurs

doen Nicolas Cage

In deze compilatie wagen verschillende acteurs zich aan cultacteur Nic Cage. Simon Helberg uit The Big Bang Theory doet het verrassend goed. Helaas doet niemand de onnavolgbare NOT THE BEES!-scène…
 

 

Jay Pharoah

kan alles

Ex-SNL-ster Jay Pharoah kan half Hollywood nadoen. Hij gooit er de ene na de andere superster uit. Vooral zijn impressions van Denzel Washington, Jason Statham, Kevin Hart én Jay-Z zijn niet van deze aarde. Geweldig!
 

 

Jordan Peele

waarschuwt ons als Obama

Comedian, acteur én horrorregisseur Jordan Peele, bekend van Get Out en Us, ook wel bekend als nu al de engste film van 2019, doet een fantastische Obama. Toch kleeft er nog een eng randje aan deze impression: het is namelijk een waarschuwing voor de deepfake-techniek. Een manier om geloofwaardig nepnieuws de wereld in te slingeren.
 

 

Bill Hader

als Star Wars-personages!

Bill Hader kan werkelijk alles met zijn stem. In de late night-show van Conan O’Brien transformeert hij in een creperende Jabba the Hutt én een tauntaun die zijn laatste adem uitblaast. Beetje obscuur, maar wel fantastisch.
 

 

Kristen Wiig

impression-queen

Ho, wacht even: het is momenteel één groot sausage fest met al die gasten. Waar zijn de vrouwelijke impressions? Je hebt gelijk. En wie kunnen we beter laten zien dan Kristen Wiig? Deze geniale comédienne en SNL-legende haalt werkelijk alles uit de kast bij haar transformaties. Vooral Björk weet ze perfect neer te zetten. Maar er is nog véél meer:
 

 

Ross Marquand

is een impression-god

Wow! We hebben ‘m hoor, de koning van de impressions! The Walking Dead-acteur Ross Marquand (zijn personage Aaron belandde op onze TWD-lijst met beste personages) kan letterlijk elke acteur nadoen, zo lijkt het. Bekijk deze compilatie en je bent helemaal overtuigd:
 

 

Praten vrouwen net zoveel in films als mannen? Dit is niet een vraag waar we altijd stil bij staan wanneer we een film kijken. Onderzoek van The Geena Davis Institute on Gender in Media drukt ons met de neus op de feiten: mannen praten alleen maar meer in films ten opzichte van vrouwen! Hoewel we leven in een periode van vooruitgang en emancipatie is het met de filmindustrie belachelijk slecht gesteld op dit gebied. De nieuwe resultaten liegen er niet om bij de Oscar-winnaars voor Best Picture: meer dan de helft scoort bedroevend. 

More content below the advertising

Het Geena Davis instituut heeft onderzoek gedaan naar de representatie van vrouwenstemmen in films die een Oscar hebben gewonnen voor Best Picture. 122 films met de Best Picture award zijn geanalyseerd met vrij teleurstellend resultaat. Van de 5554 pratende personages was slechts 29.2% vrouwelijk. De verhouding van 3 mannen op 1 vrouw in films is hetzelfde als in 1946. Het concept emancipatie staat kennelijk niet in het woordenboek bij de makers van deze films. 

Bechdel Test

De test die uitgevoerd wordt om te kijken of een film aan de eisen van vrouwelijke representatie voldoet is een zogenaamde Bechdel Test die als volgt werkt: Een film moet minimaal 2 benoemde vrouwelijke personages hebben die een gesprek voeren over iets anders dan een man. Dit gesprek hoeft slechts één keer voor te komen in een film om te slagen.

Teleurstellend

Klinkt als een vereiste dat makkelijk haalbaar is, toch? Think again: blijkbaar niet. In de jaren ’30 hebben meer films deze test doorstaan dan in het huidige decennium! Films als Moonlight, Slumdog Millionaire en Gladiator falen deze test allemaal. Van alle films met een Oscar voor Best Picture sinds 1929 heeft slechts 49% de test gehaald: erg teleurstellend dus.