Dwayne Johnson en Kevin Hart in Jumanji: The Next Level

Sinds gisteren draait Jumanji: The Next Level in de bios! In dit wederom geweldige avontuur met de videogame-personages van Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart én Jack Black zitten weer wat slimme verwijzingen, grapjes én overduidelijke hints naar een vervolg. Wij zetten ze voor je op een rij.

Nog niet gezien? Bereid je dan vast voor met deze 5 dingen die je moet weten voor je Jumanji: The Next Level kijkt.

Article continues after the ad

Het Jumanji-filmuniversum

Wist je dat Jumanji: The Next Level eigenlijk al het vierde deel is in deze filmfranchise? Eerder kon je ook al Jumanji (1995), Zathura: A Space Adventure (2005) én Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) checken. Hoewel het qua verwijzingen allemaal niet zo ver gaat als bijvoorbeeld het MCU, zit er in The Next Level tóch een personage dat ook al in deel één zat.


Nora?!

Het gaat om Nora Shepherd, ook nu weer gespeeld door actrice Bebe Neuwirth. We leerden haar in de eerste Jumanji kennen als tante van Judy en Peter. Ze nam die twee in huis nadat hun ouders doodgingen. We weten nooit precies hoe het eigenlijk met haar afliep aangezien Peter en Judy de dood van hun ouders konden terugdraaien. In The Next Level zien we haar toch terug. Wat blijkt? Ze nam het restaurant van opa Eddie (Danny DeVito) en Milo Walker (Danny Glover) over. Daarom heet het nu ook ‘Nora’s diner’, snap je?


Credits

Wie tijdens de credits meteen de bioszaal uitliep, heeft écht iets gemist. Er zat namelijk een zogenoemde mid-credits-scene in The Next Level. Hierin komt er dan eindelijk een monteur langs om de verwarming van huize Spencer te fixen. Deze man ziet echter het Jumanji-spel staan en raakt het aan. Vervolgens zien we die losgeslagen kudde struisvogels uit het spel voor de ogen van de vier vrienden in de échte wereld rondrennen. Oeps! Maar… we weten wel meteen waar de volgende Jumanji-film over gaat!


Nieuwe krachten

Hoe kan het dat de ‘avatars’ nieuwe krachten en zwakheden kregen? Franklin Finbar kan opeens met dieren praten, Ruby Roundhouse is een nunchuk-pro en Dr. Shelley blijkt een wiskunde-genie te zijn. Dit is toch anders in de voorganger; daar konden ze dat allemaal nog niet. Het was héél tof hoor, maar een uitleg hadden we toch graag gezien.


Dwayne Johnson en Dr. Bravestone

Tot slot: Dwayne Johnson – die het overigens érg goed kon vinden met zijn collega Danny DeVito – speelt uiteraard weer de ‘smoldering’ Dr. Bravestone. Maar wist je dat je ‘m ook als een ander personage kunt spotten? Hij is héél even te zien als de vader van Bravestone in een cut-scene waarin Jurgen the Brutal hem en zijn vrouw vermoordt. The Rock zorgt hier met zijn dikke plaksnor voor een onverwachts lachmomentje in de film.