De Kennis van Nu: Coronajagers

Het nieuws rondom de uitbraak van het coronavirus krijgt zowat elk uur weer een nieuwe wending. Soms lijkt het allemaal erg uitzichtloos. Het programma De Kennis van Nu duikt vanavond met de special Coronajagers in de wetenschappelijke kant van het virus.

Article continues after the ad

En dat komt als geroepen. De presentatoren van het wetenschappelijk programma gaan in gesprek met wetenschappers, artsen en virologen om te onderzoeken hoe het nu echt zit met eventuele vaccins, groepsimmuniteit, tests én antistoffen.

Coronajagers

"Ik spreek in de uitzending met diverse wetenschappers", vertelt Elisabeth van Nimwegen, één van de drie presentatoren. "Via hoogleraar virologie Marion Koopmans komt de kijker meer te weten over die immuniteit waarnaar onderzoek wordt gedaan. Maar ik speek ook met wetenschappers van de Wageningen Universiteit, die zoeken naar vaccins en geneesmiddelen." Oftewel: we krijgen veel toekomstperspectief te zien. En ook dat is toch ook belangrijk in een tijd waarin onze korte termijntoekomst wordt gekenmerkt door thuiszitten.

Programma's over corona

Coronajagers is uiteraard niet het enige programma dat over het coronavirus gaat. Naast de extra lange journaals en talkshows, duiken ook bekende programmamakers in de crisis. Zo blijft globetrotter Floortje Dessing een keertje in Nederland! In Floortje Blijft Hier gaat ze op zoek naar indringende, maar toch ook opbeurende verhalen uit eigen land. Ook komt er nog deze maand een extra Serious Request-actie van radiozender 3FM.

'Wetenschappelijk asielzoeker' Lieven Scheire

Wat je morgenavond van onze uitzending kan verwachten en met welk onderwerp we náást corona bezig zijn? Onze nieuwe presentator Lieven Scheire praat je bij! ⬇️

Geplaatst door De Kennis van Nu op Dinsdag 31 maart 2020


De Kennis van Nu: Coronajagers is vanavond om 22:25 uur te zien op NPO 2. Lees hier meer over de special!

Foto: Roy Beusker