Beau in Floradorp

Vanavond liet Beau in Floradorp ons kennismaken met enkele rasechte Amsterdammers uit de markante wijk Floradorp. Wie een rustige inkomer verwachtte, komt bedrogen uit: we knalden erin met het beruchte, explosieve vreugdevuur.

Article continues after the ad

Beau loopt al sinds eind 2019 met een camerateam door de wijk, of eigenlijk: de mini-samenleving met een dubieuze reputatie, vol intrigerende inwoners die Beau leerde kennen. Een van de bekendste tradities van de wijk? Het vreugdevuur tijdens Oudjaarsavond. En oh boy: het ging he-le-maal los.

'Net een oorlogszone'

"Dit is nog niks. Bereid je voor", aldus Floradorper Patrick, die een wijk-hulpstichting runt. Mind you: terwijl hij dit zegt klettert het vuurwerk al alle kanten op. "Om 12 uur lijkt het net een oorlogszone." Nou, de beste man had niets teveel gezegd!

Vreugdevuur in Floradorp

Benzinebommen die iemand uiteen liet spatten door middel van een lawinepijl op afstand. Honderden kerstbomen en talloze hutten die als lucifers dienden. Het vuur sloeg hevig om zich heen. Als je het uitgelaten publiek eromheen niet zou zien, zou je denken dat er een apocalyps gaande was met vuurzeeën rechtstreeks uit de hel.

Surrealistisch

De beelden oogden nogal surrealistisch! Allerlei feestende mensen die elkaar omhelsden - euh... corona? Nou, het vernietigende covid-19 dwarrelde toen nog niet rond in Nederland, dus we waanden ons weer even in een veel fijnere tijd. De komende weken kun je nog meer genieten wanneer Beau ook andere inwoners leert kennen en zich volledig onderdompelt in de buurt!


Beau in Floradorp is elke dinsdag om 21:25 uur te zien op RTL 4.