Bij de eerste trailer van de nieuwe Mark Wahlberg-film Mile 22 was onze reactie “Tja, mwoh, wel aardig. Maar mogen we wat meer zien van die gast uit The Raid?” En kijk hier, in deze tweede trailer gaat vechtmachine Iko Uwais helemaal los. De Indonesische actiester maakt saté van iedereen die op zijn pad komt. Deze nieuwe trailer ziet er dan ook meteen stukken beter uit dan die van vorige maand.

Article continues after the ad

“Eerbetoon aan de CIA”

Tegenwoordig doet Marky Mark vooral waargebeurde verhalen met een stevig patriottistische inslag, en daarmee heeft hij in Amerika een trouwe basis fans opgebouwd die al “U.S.A! U.S.A!” schreeuwend naar de bioscopen koersen voor de nieuwste Wahlberg. Want zowel in Lone Survivor, Deepwater Horizon als in Patriot’s Day droop het chauvinisme er vanaf. Mile 22 is echter een lompe rechttoe rechtaan actiefilm, daar is weinig heldhaftigs aan zou je denken. Maar nee! In een speciale 4th of July-boodschap weet de acteur de film zo te spinnen als een eerbetoon aan de CIA, zowat de enige groep Amerikaanse helden waar hij nog geen film over had gemaakt.

Het zou een stuk eerlijker zijn als Mark gewoon gezegd had: “Dit is de nieuwste trailer voor mijn nieuwste film Mile 22. Die gast uit The Raid doet mee en legt alles en iedereen in puin, en wie daarna toch nog overeind staat heeft pech want ook Ronda Rousey is van de partij. Kijken dus!” Geheid dat je ook daarmee volle zalen zou trekken. En dan doen ook Lauren Cohan uit The Walking Dead en John Malkovich nog mee. Laat maar komen dus, die bitter realistische hommage aan de CIA vol sociaal maatschappijkritische ondertonen. Vanaf 01 november gaat Iko Uwais ook in de Nederlandse bioscopen huishouden als Mile 22 hier in première gaat.