Elite seizoen 3

“The kids are coming.” Na maanden wachten staat vanaf deze week eindelijk het derde seizoen van de Spaanstalige reeks Élite op Netflix. Om niets te missen geven wij alvast antwoord op de belangrijkste vragen over het nieuwe seizoen.

Ben je nog niet overtuigd waarom je überhaupt naar deze serie moet kijken? Lees dan nog snel even deze 7 redenen.

Article continues after the ad

1. Wanneer staat het nieuwe seizoen op Netflix?

Op vrijdag 13 maart is het eindelijk zover: dan is het derde seizoen van Élite beschikbaar. We weten inmiddels dat Netflix alle series rond de klok van 09:00 uur ’s ochtends online zet, dus dat wordt meteen goed wakker worden en genieten van acht nieuwe afleveringen!


2. Wat staat ons te wachten?

Spoiler Alert! Het eerste seizoen draaide volledig om de moord van Marina, de zus van Guzman. Zat haar vriendje Samuel erachter, zijn broer Nano, haar broer Guzman die zijn zus soms wel achter het behang kon plakken, of had het iets te maken met de horlogeroof waar Marina medeverantwoordelijk voor was? Juist, dat laatste! Voor de kijkers werd in de eerste seizoensfinale al duidelijk dat Polo de moordenaar was, maar dat sudderde voor de castleden nog door in het tweede seizoen.

Zo papte Samuel niet alleen aan met Carla om de onschuld van zijn broer te bewijzen, maar verdween hij ook nog even van de radar totdat Carla de waarheid opbiechtte. Polo zou voorgoed wegrotten in de cel, zo werd gedacht. Maar dat gebeurde niet: het bewijs is namelijk van de aardbodem verdwenen en dat pleit Polo vrij. De seizoensfinale shockeerde daarom iedereen. Zouden de leerlingen uit zijn op wraak? Daar lijkt het wel op.


3. Is er al een trailer van het derde seizoen?

Ja, er is zeker een trailer en die geeft ons al antwoord op één vraag. We zien namelijk direct wie er aan het einde van de onderstaande trailer dood op de grond ligt: Polo. Dat betekent dus dat we in de derde reeks opnieuw te maken krijgen met een moordmysterie. Ondertussen zien we hoe het verdergaat tussen Samuel en Carla, Guzman en Nadia, en hopelijk komen we ook meer te weten over de opbloeiende relatie tussen Omar en Ander. Zouden die laatste twee ooit een kans van slagen hebben? 


4. Zijn er nieuwe castleden?

Jazeker! Zoals we eerder al wisten te melden, krijgen we in het derde seizoen te maken met twee nieuwe gezichten: Leïti Sene en Sergio Momo vertolken de rollen van Yeray en Malick. Wie dit precies zijn, weten we niet. Het wordt dus nog even afwachten! 


5. Wat weten we nog meer?

We hopen stiekem dat het bij geruchten blijft, maar het verhaal gaat dat dit het laatste seizoen is met de huidige cast. Als het waar is, zouden er in het vierde en vijfde seizoen nieuwe leerlingen op de middelbare school Las Encinas komen. En zouden ook zij te maken krijgen met een (nieuw) moordmysterie.

Netflix heeft nog niets bevestigd of ontkend, maar hun korte beschrijving van het derde seizoen lijkt er wel naar te wijzen: "De personages gaan hun laatste maanden op het instituut tegemoet, een fase waarin ze beslissingen moeten nemen die hun toekomst voorgoed kunnen veranderen. Een periode waarin liefde, seks en vriendschap nog meer aanwezig zijn dan anders, maar waarin ook jaloezie, geheimen en de wraakzucht op de loer liggen. En dat lijkt levens te vernietigen die net pas zijn begonnen."

Élite seizoen 3 staat vanaf 13 maart op Netflix.