The Handmaid's Tale  Elisabeth Moss June Osborne Offred Ofjoseph

The Handmaid’s Tale won zowel een Emmy als een Golden Globe. Met andere woorden: het is een absolute must-see! Voordat je begint met kijken bij Ziggo Movies & Series, lees je natuurlijk eerst dit toplijstje! Wij zetten namelijk alles dat je moet weten over The Handmaid’s Tale voor je op een rijtje.

Seizoen 1 t/m 3 van The Handmaid's Tale is nu te kijken bij Ziggo Movies & Series. 

Waar gaat The Handmaid’s Tale over?

The Handmaid’s Tale speelt zich af in de nabije toekomst. Als gevolg van milieuvervuiling en uitbraken van (seksueel overdraagbare) ziektes zijn de vruchtbaarheidscijfers ingestort. Met andere woorden: bijna niemand kan meer kinderen krijgen. In de nasleep van een burgeroorlog wordt de totalitaire dictatuur Gilead gesticht, in de voormalige Verenigde Staten. Het regime wordt geleid door geloofsfanatici, die allerlei nieuwe sociale klassen creëren. Vooral vrouwen worden bruut onderworpen: ze mogen niet werken, ze mogen geen eigendom bezitten, ze mogen niet met geld omgaan en ze mogen niet lezen.

The Handmaid's Tale

Article continues after the ad

 

Wat is een Handmaid?

In The Handmaid’s Tale volgen we June Osborne (Elisabeth Moss). Zij werd gevangen genomen toen ze samen met haar man Luke en dochtertje Hannah probeerde te vluchten naar Canada. Aangezien June moeder is en dus bewezen heeft vruchtbaar te zijn, wordt ze aan het werk gezet als dienstmaagd (de Handmaid uit de titel) in het huishouden van commandant Fred Waterford en zijn vrouw, Serena Joy. Daarbij verliest June ook haar naam. Voortaan heet ze Offred, om aan te duiden dat ze nu eigendom is van Fred. Het doel van een dienstmaagd is om kinderen te baren voor haar nieuwe eigenaren...

The Handmaid's Tale June Offred

 

Wie is hoofdrolspeler June?

June is niet oké met de manier waarop Gilead geleid wordt. Toch weet ze alle ellende te verdragen! Ze blijft namelijk hoop houden ooit herenigd te worden met haar dochtertje... Dat stelt June zelfs in staat om de seksuele rituelen die ze met Fred en Serena moet uitvoeren te doorstaan. Een waarschuwing: de rituelen zijn zeer verontrustend. De dienstmaagden worden namelijk verkracht, waarbij ook de vrouw des huizes aanwezig moet zijn. Voor Gilead is seks enkel bedoeld ter voortplanting.

The Handmaid's Tale Serena Joy

 

De trailer voor The Handmaid’s Tale

Omdat beelden nou eenmaal vaak meer zeggen dan woorden hebben we de trailer voor het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale er even bij gezocht. Kijk en huiver:

 

Wat maakt The Handmaid’s Tale zo bijzonder?

Een serie over een dystopische toekomst waarin Amerika omvergeworpen is door religieuze fanatiekelingen... Eerlijk is eerlijk: The Handmaid’s Tale is zeer verontrustend en zal je nog dagen achtervolgen. Maar dat is juist wat het zo goed maakt! De serie blijft je bij je omdat het je aan het denken zet over belangrijke onderwerpen als mensenrechten, seksuele vrijheid, de plaats van religie in de samenleving, en verkrachting. En ook niet geheel onbelangrijk het acteerwerk is geweldig!

Heb je nog meer overreding nodig om de serie een kans te geven? In dit toplijstje geven we je 5 redenen waarom The Handmaid’s Tale geweldig is!  

The Handmaid's Tale Handmaidens

 

Het bijzondere jargon

The Handmaid’s Tale zit vol bijzondere (en memorabele!) uitspraken! Gilead heeft zoals gezegd een fundamentalistisch christelijke regering die er een nogal een extreme interpretatie van de Bijbel op nahoudt. Dat zie je niet alleen terug in de beknopte rechten van vrouwen, maar ook in allerlei Bijbelse referenties, zoals "praise be" en "blessed be the fruit". Ook kenmerkend is dat de soldaten "Angels" of "Guardians of the Faith" genoemd worden. Of neem de "Eyes": spionnen die net als god alles zien. Daarbij is het extra beangstigend dat iedereen een Eye kan zijn. Je weet dus nooit wie in de gaten houdt of je wel vroom genoeg leeft...

The Handmaid's Tale

 

Het boek van Margaret Atwood

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, dat zij in 1985 publiceerde. Dat geldt in ieder geval voor het eerste seizoen van de serie. Het eerste seizoen eindigt waar het boek eindigt. Aangezien de serie inmiddels ook al een tweede en derde seizoen kent, zijn de makers het bronmateriaal dus voorbij gestreefd. Goed om te weten: Atwood werd wel nauw betrokken bij de latere seizoenen van de serie én schreef inmiddels een tweede boek gesitueerd in hetzelfde universum.

The Handmaid's Tale

 

Ziggo Movies & Series

Helaas hebben we nog geen nieuws over de releasedatum van het langverwachte seizoen 4. Wel kun je uiteraard de eerste drie seizoenen alvast (of nog een keer!) kijken. Dan hierbij ook nog de reminder dat je inmiddels alle drie de seizoenen van The Handmaid’s Tale kunt checken bij Ziggo Movies & Series.

Meer topseries nodig? We kijken elke maand voor je wat de beste series op Ziggo zijn.