Sweet Tooth op Netflix

Het is bijna zover: Sweet Tooth komt eraan! Deze nieuwe DC-serie verschijnt over een paar dagen op Netflix. Van releasedatum tot plot, in dit toplijstje vertellen we je alvast alles dat je moet weten over Sweet Tooth.

Sweet Tooth releasedate

We wachten al sinds november 2018 op Sweet Tooth. Toen werd er voor het eerst gesproken over de DC-serie, die  aanvankelijk naar Hulu zou komen. In 2020 werd duidelijk dat niet Hulu, maar Netflix de thuisbasis van de serie ging worden. Binnenkort komt Sweet Tooth z'n volle acht afleveringen dan eindelijk naar de dienst toe!

Sweet Tooth heeft gelukkig maar een kleine coronavertraging opgelopen. De opnames vonden plaats in Nieuw-Zeeland en hoefden maar twee maanden stilgelegd te worden vanwege het virus.

Sweet Tooth is vanaf 4 juni te zien op Netflix. Alle acht afleveringen verschijnen tegelijk online.  

Article continues after the ad

 

Informatie over DC-serie Sweet Tooth

We schreven zojuist al dat Sweet Tooth een DC-serie is. Hij is gebaseerd op de gelijknamige comics van Jeff Lemire. Bijzonder genoeg is Marvel-ster Robert Downey Jr. betrokken als een van de producers, net als zijn vrouw Susan Downey.

Waarom zou je hyped moeten zijn over Sweet Tooth? Wat mag je verwachten? Voor een antwoord wenden we ons eerst even tot Downey Jr. Hij stelt dat de comics een ongelofelijke emotionele diepgang hebben. Het is met de serie gelukt om dat gevoel “naadloos” te vangen: “Een beetje alsof de graphic novel gewoon doorging.”

Ook regisseur Jim Mickle (Cold, In the Shadow of the Moon) is lyrisch over zijn eindproduct. Hij stelt dat Sweet Tooth zowel entertainment als avontuur biedt in een wereld waarin de natuur alles heeft overgenomen. De serie voelt volgens hem echt aan als een sprookje, vol prachtige plaatjes en hoop, maar dan wel in een dystopische wereld…

 

Plot van Sweet Tooth

Een dystopische wereld? Waar gaat Sweet Tooth dan over? Het begon 10 jaar geleden allemaal met The Great Crumble, een epidemie die de wereld op zijn kop zette. De epidemie leidde tot de mysterieuze opkomst van hybride baby's, die deels menselijk, deels dierlijk zijn. Omdat het niet duidelijk is of deze hybriden de oorzaak of het gevolg van de epidemie zijn, wordt er door ‘gewone’ mensen op hen gejaagd.

Na een decennium veilig opgegroeid te zijn in zijn afgelegen huis in de bossen, raakt de hybride hertenjongen Gus onverwacht bevriend met de zwervende eenling Jepperd. Ze besluiten samen op avontuur te gaan door wat er nog van Amerika over is. Het doel? Antwoorden zoeken op vragen over Gus zijn oorsprong, Jepperd zijn verleden en de ware betekenis van het woord 'thuis'.

Tijdens hun reis maakt het duo vrienden, maar ook vijanden… Gus leert al snel dat de weelderige, gevaarlijke wereld buiten het bos complexer is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

 

De cast van Sweet Tooth

Christian Convery (Legion) is gecast voor de rol van Gus, die de bijnaam Sweet Tooth krijgt omdat hij graag chocolade eet. Naast deze jonge acteur zien we Will Forte (The Last Man on Earth, 30 Rock) als Gus zijn vader. Omdat hij Gus wil beschermen, waarschuwt hij zijn zoon om hun huis in het bos nooit te verlaten. De hertenjongen trekt echter zijn eigen plan… wat hem gruwelijk in de problemen brengt! Nonso Anozie (Game of Thrones) is gecast als Jepperd, de loner die Gus net op tijd vindt om hem te redden van een groep gevaarlijke mannen.

Ook noemenswaardig is Adeel Akhtar (The Big Sick), die we zien als Dr. Singh, een dokter die het verband tussen het virus en de hybriden onderzoekt. Daarnaast noemen we Neil Sandilands (The Flash) als General Abbot, en James Brolin (Life in Pieces) als de verteller van de serie. Ten slotte nog wat kleinere rollen, die zijn weggelegd voor Dania Ramirez (Once Upon A Time), Stefania LaVie Owen (Messiah) en Aliza Vellani (Riverdale).

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Sweet Tooth ontvangst en reacties van fans

We vertelden je eerder al dat de regisseur Sweet Tooth vergelijkt met een sprookje. We zijn alleen niet bang dat de serie al te zoetsappig wordt… De comic waarop de Netflix-serie gebaseerd is, wordt door de maker namelijk omschreven als “Mad Max meets Bambi”!

Eerlijk is eerlijk: er leken tot voor kort nog maar vrij weinig mensen uit te kijken naar Sweet Tooth. De eerste trailer bracht daar verandering in! De serie verscheen plots bij veel meer mensen op de releaseradar. Bovenal bij mensen die bekend zijn met de comics.

 

Sweet Tooth geruchten en speculatie

Er zijn meerdere issues van de Sweet Tooth-comics uitgekomen. Om precies te zijn gaat het om 40 issues, verdeeld over zes volumes. En dan hebben we het nog niet eens over de prequel-serie die vorig jaar uitkwam. Met andere woorden: er ligt nog een hele stapel bronmateriaal klaar, waar de makers zo mee aan de slag kunnen. Er wordt dan ook niet uitgesloten dat de serie verlengd wordt met een tweede seizoen… tenminste, als de kijkcijfers behoorlijk zijn. Benieuwd geworden naar Sweet Tooth? We herhalen de releasedatum nog een keertje voor je!

Sweet Tooth staat vanaf 4 juni op Netflix.

 

Benieuwd wat de streamingdienst de komende weken nog meer voor je in petto heeft? Dit is het volledige Netflix-overzicht voor juni 2021. En wanneer je meer wilt bingen, kun je ook altijd dit toplijstje met de beste series op de streamingdienst checken.