Fotograaf
Marvel Studios/Chuck Zlotnick
Jeremy Renner en Hailee Steinfeld in Hawkeye

Binnenkort verschijnt de nieuwe Marvel-serie Hawkeye op Disney+! Jeremy Renner keert terug als superheld Clint Barton en krijgt gezelschap van Hailee Steinfeld. Hier lees je alles dat je moeten weten over de avonturen van Hawkeye.

Nadat Thanos verslagen is aan het einde van Avengers: Endgame gaat Clint Barton (Jeremy Renner) lekker met pensioen. Zijn hele gezin verdween met de ‘snap’, maar ze zijn weer terug en hij is dolblij dat hij de verloren tijd kan inhalen. Tenminste, in het begin…

Waar gaat Hawkeye over?

Na een tijdje begint het toch weer te kriebelen bij de… pijl-en-bogerigste Avenger, want hoe keer je als ultragetrainde moordenaar weer terug naar een normaal leven? Dan blijkt iemand zich voor te doen als Hawkeye en stiekem criminelen uit te schakelen. Barton wordt weer opgeroepen om uit te zoeken wat er precies speelt.

De ‘copycat’ is de jongedame Kate Bishop (Hailee Steinfeld), die geobsedeerd is door Hawkeye en zichzelf heeft leren boogschieten. Barton wordt haar nieuwe mentor (met tegenzin!) als blijkt dat er iemand op Hawkeye jaagt: de nieuwe Black Widow die denkt dat Barton haar voorgangster vermoord heeft.

Article continues after the ad

Wie doen er mee in Hawkeye?

Jeremy Renner en Hailee Steinfeld spelen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ Hawkeye, terwijl Black Widow wordt gespeeld door Florence Pugh. Actrice Alaqua Cox speelt Echo: een dove superheldin die de bewegingen van mensen kan nadoen als ze ze gezien heeft. Daarmee is ze vergelijkbaar met Taskmaster uit Black Widow. Deze superheldin krijgt na Hawkeye waarschijnlijk haar eigen spin-off-serie.

 

 

Wat de hoofdrollen betreft lijkt het daarmee gedaan. Wat wel leuk is, is dat Vera Farmiga (The Conjuring) de moeder van Kate Bishop speelt, ook al weten we nog niet hoe groot haar rol is. Een paar cameo’s van andere Marvel-helden zouden óók nog kunnen, maar die zijn nu nog geheim. Volgens geruchten zou Kingpin (Vincent d’Onofrio) uit de Netflix-serie Daredevil terugkeren naar het Marvel Cinematic Universe.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Wat vinden fans van Hawkeye?

De held Hawkeye leent zich het beste voor een keiharde actie/spionageserie, maar we hebben net Black Widow én The Falcon and the Winter Soldier achter de kiezen. De trailers wijzen erop dat Hawkeye meer een soort actiecomedy wordt. Sterker nog: we krijgen er een beetje Home Alone-vibes van. Onverwacht, maar eigenlijk best leuk!

Wat was er nou met Jeremy Renner?

Volgens geruchten zou Hawkeye geannuleerd zijn omdat hoofdrolspeler Jeremy Renner door zijn ex-vrouw beschuldigd werd van mishandeling. De acteur rolde (figuurlijk) over straat met zijn ex Sonni Pacheco, waarmee hij in een nare vechtscheiding verwikkeld is.

 

 

Misschien dat er wat twijfel is geweest over de toekomst van Hawkeye, maar uiteindelijk bleken de geruchten dus niet te kloppen.

Is dit het einde van Jeremy Renner in het MCU?

De ‘oude’ Hawkeye traint zijn opvolger in deze serie, dus het zou best kunnen dat we Renner voor  de laatste keer in een (hoofd)rol zien in het Marvel Cinematic Universe. Omdat The Avengers het schijnbaar leuk vinden om iemand zonder superkrachten rond te hebben lopen, neemt Kate Bishop de rol uiteindelijk van Barton over. Dat hoeft trouwens niet per se na Hawkeye te zijn, want ándere geruchten zeggen weer dat de serie een sterke link heeft met Spider-Man: No Way Home.

Wanneer verschijnt Hawkeye op Disney+?

In tegenstelling tot Netflix kwakt Disney zijn nieuwe series niet in één keer online. Hawkeye start op 24 november op Disney+ met een dubbelaflevering. Daarna zie je elke week een nieuwe episode, van 1 tot en met 21 december.

 

 

De snelle rekenaar ziet dat Hawkeye dus uit zes afleveringen bestaat. Op 12 november staat trouwens ook de Marvel-hit Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings online op Disney+.