Scarlett Johansson in Black Widow

We stonden véél te lang Marvel-droog door de pandemie, maar dit jaar komen naast veel Disney+-series ook vier (!) MCU-films onze kant op. De eerste is meteen een hele bijzondere: Black Widow. Wij vertellen je alles dat je moet weten over de keiharde actiefilm met Scarlett Johansson. Laat de hype maar door je aderen stromen!

De releasedate van Black Widow

Gevoelig onderwerp hoor, die releasedate. Black Widow is al zó vaak uitgesteld... we zijn de tel een beetje kwijtgeraakt. Maakt ook helemaal niets meer uit. Binnenkort is het eindelijk, maar dan ook écht zover: Black Widow komt uit! En dat wordt hoe dan ook dokken. Bioscopen draaien weer op volle toeren en mogen Black Widow op 7 juli al draaien. Wie 'm toch thuis wil kijken, moet wat meer geld op tafel gooien én iets langer wachten: Black Widow staat vanaf 9 juli op Disney+ en om 'm te zien, moet je 21,99 euro dokken.


Het verhaal van Marvel-film Black Widow

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson, nu echt klaar met Marvel) ging natuurlijk hartstikke dood in Avengers: Endgame. Black Widow is dan ook een prequel-film die zich afspeelt ná Captain America: Civil War, maar vóór Avengers: Infinity War. Wat we inmiddels al weten over het verhaal? Best wel veel! Zo keert Natasha terug naar haar oude Russische 'spionnenfamilie' waar ze vroeger missies mee uitvoerde. Ook komen we meer te weten over haar assassin-training in de beruchte 'Red Room' van de KGB. 

Article continues after the ad

Precieze details zijn er nog niet, maar het lijkt erop dat Natasha haar familie weer opzoekt om 'iets' recht te zetten. Er zit overduidelijk nog wat unfinished business in het vat. "I'm done running from my past", horen we haar zeggen in de trailer hierboven. Oeh, lekker mysterieus allemaal, maar wat kan het zijn? Nou, dat kan alle kanten op gaan. Natasha heeft vermoedelijk verschrikkelijke dingen moeten doen als gebrainwashte superspion, dus voor ze zich bij The Avengers voegde. Genoeg oud zeer om weer heerlijk op te rakelen!
 

De Black Widow-cast

Natasha's 'familie' - vermoedelijk samengesteld door de KGB - speelt een belangrijke rol in deze MCU-film. Het lijkt erop dat ze zich vroeger moesten voordoen als Amerikaanse familie, maar ondertussen gingen ze stiekem aan de slag. Anyway: de fam bestaat uit 'moeder' Melina Vostokoff (Rachel Weisz), ook een getrainde 'Widow' die nu lead scientist is bij The Red Room. Dan hebben we ook nog David Harbour als 'vader' Alexei Shostakov, aka Red Guardian, een soort Russische Captain America. Dan is er tot slot nog 'zusje' Yelena Belova, gespeeld door Florence Pugh. Net als Natasha is ze een levende moordmachine uit het Red Room-programma.


We zijn er nog niet! Natasha en Yelena nemen het in Black Widow op tegen Ray Winstone's Dreykov, de opperbaas van The Red Room. Hij lijkt controle te hebben over de mysterieuze vechtmachine Taskmaster. Deze gemaskerde slechterik kan moves van iedereen kopiëren. Dat maakt hem of haar natuurlijk rete-gevaarlijk. Wat we tot nu toe zagen was al gruwelijk: van Black Panther-klauwen tot Hawkeye's boogschutterskills. 


Maar er is nóg meer! O-T Fagbenle (The Handmaid's Tale) is gecast als Rick Mason, het meest mysterieuze personage omdat we weinig van 'm weten. Behalve dat 'ie een (mogelijk romantisch) S.H.I.E.L.D. verleden heeft met Natasha. Ook haalt de MCU een oude bekende terug: William Hurt kruipt weer in de huid van buitenlandminister Thaddeus Ross, die natuurlijk achter Natasha aangaat voor het schenden van de Sokovia Accords in Civil War. Last but not least: onze Nederlandse rising star in Hollywood, Dutch Giant Olivier Richters, speelt een bijrol!


Black Widow geruchten en speculatie

Wie regelmatig in de Marvel-kant van Reddit zit te speuren, heeft vast al de nodige plot leaks voorbij zien komen. Hierin komt zowat het hele script voorbij, dat de neef van de broer van een oom heeft weten te bemachtigen nadat een schoonmaker er een foto van nam op de set... of zoiets. Ja, het klinkt altijd enorm ongeloofwaardig, maar we gaan ze hier niet met je delen - er zit tussen al die shit misschien wel een echt lek verstopt. 

Wat we wel kunnen bespreken? Een gerucht dat vaak terugkomt. Hawkeye (Jeremy Renner) zou ook zijn opwachting maken. In wat voor vorm (een flashback?) is niet bekend, maar we weten dat de twee een verleden hebben als S.H.I.E.L.D.-superspionnen. Ook bespraken ze in de eerste Avengers-film hun (inmiddels beruchte) missie in Boedapest. Gaan MCU-fans er nu eindelijk achterkomen wat er daar voor geheimzinnigs gebeurde?


Florence Pugh en haar MCU-toekomst

Nog zo'n gerucht dat al maanden, misschien wel jaren rondgaat: Florence Pugh is here to stay. Velen denken dat zij nu de Black Widow-rol gaat vertolken in toekomstige MCU-projecten nu Scarlett Johansson niet meer meedoet. Inmiddels weten we dat dit zomaar eens zou kunnen kloppen. Yelena duikt namelijk op in de aankomende Hawkeye-serie! Aan wiens kant ze staat, blijft nog even spannend.


Black Widow draait vanaf 7 juli in de bioscopen en staat op 9 juli (tegen betaling) op Disney+. Meer weten over toekomstige MCU-films? Neem hier een duik in de wereld van de Eternals.