Na twaalf jaar moeten we ook in Nederland dan toch echt afscheid nemen van de serie Bones. RTL zendt vanavond de laatste aflevering uit.

More content below the advertising

Seizoen 12

Vorig jaar kondigde de zender Fox aan dat Bones een twaalfde en daarmee laatste seizoen zou krijgen. Seizoen 12 telde ook maar 12 afleveringen in tegenstelling tot de gebruikelijke 22.

Bones to Ashes

In de misdaadserie vormen forensisch antropoloog Dr. Temperance 'Bones' Brennan (Emily Deschanel) en geharde FBI-agent Seeley Booth (en David Boreanaz) een even onwaarschijnlijk als effectief duo. Wanneer de autoriteiten in een moordzaak op een doodspoor zitten omdat ze zich geen raad meer weten met lichamelijke resten, roepen zij de hulp in van Brennan. Samen met haar team op het Jeffersonian Institute lossen ze oude en onopgeloste moordzaken op.

Successerie

Volgens de Telegraaf is de romantiek tussen Bones en Seeley één van de succesfactoren van de serie. “Net als de sterke karakters van de overige collega’s van Bones.” Ook heeft de vrouw een grote aandeel in de serie, vertelt hoofdrolspeelster Emily Deschanel. “Het laboratorium werd gerund door vrouwen. Als je goed oplet, zie je dat alle dames uit het team grotere kantoorruimtes hebben dan de mannen in de serie.”

“Ik hoop dat dit meisjes zal aanmoedigen carrière te maken in de wetenschap, als dat hun interesse heeft. En hopelijk komen er nog veel meer series waarin vrouwen aan het roer staan.”

Helaas komt aan alles een einde, Boneheads. De laatste aflevering van Bones is om 21.30 uur te zien op RTL 5.

More content below the advertising
Een meesterlijke oorlogsfilm die je gezien móet hebben

De zaterdag waardig afsluiten? Zap om 20.00 naar Veronica voor de oorlogsklassieker Full Metal Jacket, een werkelijk meesterlijke film uit 1987 met onder anderen Matthew Modine, Adam Baldwin en Vincent D'Onofrio in de hoofdrollen.

More content below the advertising

Full Metal Jacket

Full Metal Jacket is gebaseerd op het boek The Short Timers van Gustav Hasford. De eerste helft van de film toont de training van een aantal mariniers die door de grofgebekte sergeant Ermey wordt opgeleid tot harde vechtmachines. Hierbij wordt de druk voor één van de jongens te groot. De tweede helft speelt zich af in Vietnam tijdens het Tet-offensief, waarbij ze met de verschrikkingen van de oorlog worden geconfronteerd.

Pure waanzin

Regisseur Stanley Kubrick probeert met Full Metal Jacket de waanzin van de Vietnamoorlog duidelijk te maken. Vooral de onmenselijke omgang met jonge militairen wordt pijnlijk duidelijk in deze film. 

Alles voor de beste film

Na het succes van The Shining wilde Kubrick een film maken over de oorlog in Vietnam. Omdat het Amerikaanse leger niet wilde meewerken, werd de film uiteindelijk volledig opgenomen in Engeland. Kosten noch moeite werden gespaard. Een leegstaande gasfabriek werd omgebouwd tot kapotgeschoten stad. Ook liet Kubrick echte palmbomen en namaak rijstvelden overkomen om Vietnam zo goed mogelijk na te bootsen. Nou, Kubrick, da’s bijzonder goed gelukt.

Het Amerikaanse televisiefenomeen Mister Rogers krijgt binnenkort zijn eigen documentaire. En de trailer is al een tranentrekker op zich!

More content below the advertising

Geliefd

In Europa mag Mister Rogers dan weinig bekend zijn, in Amerika is dit televisiepersonage een regelrecht fenomeen. In zijn kinderprogramma Mister Rogers' Neighborhood sneed hij in de jaren 60 omstreden onderwerpen aan als scheiding, racisme en de moord op president Kennedy. De manier waarop hij dit deed maakte hem een van de meest geliefde programmamakers van zijn tijd.

Hartverwarmend

Fred Rogers, zoals Mister Rogers voluit heet, krijgt nu na al die jaren een welverdiende documentaire. Hierin wordt niet alleen zijn leven en werk belicht, maar ook de invloed die hij had op de kijkers. Vijftig jaar later kijken zijn fans met ontroering terug op het spraakmakende kinderprogramma. En afgaande op de trailer hoef je niet bekend te zijn met Mister Rogers om van deze documentaire te kunnen genieten. Ook zonder enige voorkennis is het moeilijk om niet een traantje weg te pinken bij het zien van de hartverwarmende trailer.

Won’t You Be My Neighbour gaat op 8 juni in Amerika in première. Het is nog niet bekend of de film ook in Nederland te zien zal zijn.