Bas van Toorn, gezondheid, corona

'Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen', was het motto van onze jeugdheld Bassie van Adriaan. Dat lijkt momenteel voor Bas van Toor en zijn vrouw Coby verre van realistisch. 

Article continues after the ad

Bas van Toor is het afgelopen jaar al vaker in het nieuws geweest vanwege zijn (broze) gezondheid. Dat is dan ook de reden dat hij momenteel samen met zijn vrouw opgesloten zit in huis om de kans op het coronavirus zo klein mogelijk te maken. "Wij zien onze kinderen en kleinkinderen nu niet", vertelt zijn vrouw Coby aan Story. "Zij zetten de boodschappen voor onze deur neer en gaan dan weer weg. Het is niet anders. We moeten ons er doorheen slaan."

Nierstenen

Coby probeert ondertussen Bas, die nog altijd herstellende is van een buikoperatie, zo goed mogelijk te verzorgen. "‘Hij heeft nog altijd last van nierstenen. Die operatie is keer op keer uitgesteld omdat hij fysiek niet in staat was om deze te ondergaan. Maar ook Bas doet er nu alles aan om die operatie door te laten gaan." Of die operatie in april door kan gaan, ligt wel aan de omstandigheden. "Je hoort dat steeds meer ziekenhuizen reguliere en niet acute operaties cancelen. Ik hoop niet dat die operatie van Bas daarbij hoort." 

Broer Aad

Bas moet het nu ook zien te stellen zonder zijn broer Aad. Hij zit momenteel vanwege het coronavirus vast in Spanje. We duimen maar dat de twee elkaar binnenkort in levenden lijve (en in goede gezondheid) kunnen treffen, want allememaggies, we kunnen toch niet zonder dit leuke duo?