Missen jullie Zweinstein ook zo? Niet getreurd, want de magische wereld van Harry Potter gaat weer open in hartje Utrecht.

Als je even de trein pakt, uitstapt bij de nieuwe Zuidpassage van Hoog Catharijne valt je oog meteen op een mysterieuze gevel met daarop de letters Harry Potter.

Magie

Vandaag opende op die plek een heuse Harry Potter pop-up store, waar niet alleen bijzondere items over de beroemde tovenaarsleerling te koop zijn, maar waar ze ook in de betoverende wereld van Harry kunnen stappen. Dus smekkies en chocolade kikkers eten!

 

Article continues after the ad

 

Harry in Nederland

De winkel is voor negen en driekwart weken open (tot het einde van de kerstvakantie). De reden van de pop-up store: precies twintig jaar geleden maakte de jonge tovenaar zijn debuut in het Nederlands. In de winkel zijn verschillende echte Potter-spullen te koop.

Magische bezem

Maar....wat helemaal tof is: de leerlingenkamer en de bibliotheek van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus uit de boekenserie zijn helemaal nagemaakt. Dus hup pak je magische bezem uhhh... auto en rij naar Utrecht.