Binnenkort kunnen we dan eindelijk gaan genieten van Disney+, de streamingdienst die Disney, Star Wars, Marvel en Pixar allemaal samenbrengt. En ook al is het nog ver weg, toch kijken we nu al reikhalzend uit naar de acht verschillende Marvel-series die tot nu toe zijn aangekondigd. Hoeveel zei je? Hierbij een overzicht:

The Falcon and the Winter Soldier

Vermoedelijk wordt dit de eerste Marvel-serie op Disney+, maar toch zal die op zijn vroegst pas eind 2020 te zien zijn. In The Falcon and The Winter Soldier gaan Captain America’s twee BFFs samen op avontuur, en wij rekenen op een loeispannende thrillerserie die doet denken aan Captain America: The Winter Soldier en Captain America: Civil War. Ook al werd The Falcon aan het eind van Avengers: Endgame tot nieuwe Cap “gekroond”, de serie heet niet Captain America and The Winter Soldier. Dat kan natuurlijk zijn om verwarring met de film te voorkomen, maar het kan ook zijn omdat Sam Wilson misschien zijn nieuwe titel kwijtraakt. De aanwezigheid van de door Wyatt Russell (en dus toch niet door John Cena) gespeelde US Agent hint hiernaar: in de comics kwam deze rechtse rakker Cap vervangen toen hij zijn titel neergelegd had. Ook Emily van Camp is terug als Sharon Carter en Daniel Bruhl speelt opnieuw de schurkachtige Helmut Zemo.
 

Article continues after the ad

Loki

Deze zesdelige miniserie over het stoute stiefbroertje van Thor zou wel eens de Marvel-serie kunnen zijn waar de meeste fans naar uitkijken. Volgens Tom Hiddleston gaat zijn charismatische superschurk het opnemen tegen “formidabele tegenstanders”. Daarnaast zal Rick and Morty-schrijver Michael Waldron goed zijn voor een flinke portie absurde humor.

 

WandaVision

Huh, de Vision, die was toch hartstikke dood? Inderdaad, en zijn aanwezigheid lijkt dan ook te suggereren dat WandaVision zich wel eens goed voor een groot deel in een door Elizabeth Olsens Scarlet Witch gecreëerde waanwereld zou kunnen afspelen, waar Viz wel van de partij is. Deze miniserie over de Sokoviaanse heks en haar android-geliefde belooft behoorlijk surrealistisch te worden, en daarnaast zouden de gebeurtenissen in WandaVision nauw samenhangen met de tweede Doctor Strange-film Multiverse of Madness, waarin the Scarlet Witch ook een prominente rol speelt. Die moet mei 2021 uitkomen, dus verwacht WandaVision net daarvoor of daarna.
 

Hawkeye

Het lijkt Oprah wel zoals Disney+ series uitdeelt aan Avengers: “You get a mini-series, and you get a mini-series!” Natuurlijk kan Marvels populairste scherpschutter dan niet achterblijven. In deze serie gaat Jeremy Renners Clint Barton een pupil genaamd Kate Bishop trainen om hem op te volgen. Hailee Steinfeld zou deze aspirant-Hawkeye gaan spelen.
 

 

Moon Knight

Tot nu toe kwamen alle personages in dit lijstje je vast bekend voor, maar Moon Knight zegt je misschien nog niets. Deze Maanridder is één van de rauwste en ook raarste Marvel-personages, dus qua sfeer kun je het vast zoeken in de richting van Marvels Daredevil-serie op Netflix. En die was soms toch behoorlijk vet. Moon Knight is een superheld met een gespleten persoonlijkheid, waardoor hij naast een huurling ook nog een taxi-chauffeur en een enigmatische miljonair is. Keanu Reeves wordt al zwaar getipt als kanshebber voor deze geschifte rol. Klappen uitdelen kan hij als de beste, en acteren kan hij ook, dus wij zien Keanu als Marc Spector al helemaal zitten. Moeten we echter nog wel tot 2022 wachten?!
 

She-Hulk

We riepen laatst nog dat het nichtje van de Hulk ook haar eigen Marvel-film verdient. In plaats van een film krijgt Jennifer Walters nu echter een hele serie. En dat gaat tof worden omdat She-Hulk niet alleen supersterk en sexy is maar ook erg grappig. Verwacht een soort Deadpool voor alle leeftijden want deze groene griet heeft al net zo'n maf gevoel voor humor als die grove antiheld.
 

Ms. Marvel

In dit tijdperk van diversiteit moest het er eens een keer van komen: een islamitische superheldin. Ms. Marvel valt de eer te beurt de eerste Marvel-moslima te worden. Deze Pakistaans-Amerikaanse tiener is groot fan van Captain Marvel en krijgt toevallig bijna net zulke superkrachten als haar grote idool. Wat Brie Larson betreft mocht Ms. Marvel aantreden in Captain Marvel 2, en er waren al geruchten over een eigen film voor deze relatief nieuwe Marvel-heldin. Maar nu krijgt ze haar hele eigen serie!
 

What If?...

En tot slot nog een tekenfilmserie. Maar niet zomaar een animatieserie, nee: voor What If...? komen tal van grote Marvel-namen nog één keer terug om hun personage opnieuw in te spreken. Deze serie laat zien wat er had kunnen geburen als sommige dingen in het MCU compleet anders waren gelopen.

 

Genoeg om naar uit te kijken dus! Welke serie zit jij nu al het meest op te wachten?