Wees eerlijk: jij als trotse eigenaar van een tiental stoffige Disney-videobanden hoopt al jaren op een film waarin al je favoriete prinsessen samenkomen. Goed nieuws! Je gebeden zijn gehoord.

Article continues after the ad

Alle prinsessen verzamelen!

In een poging het aantal verwijzingen naar hedendaagse popcultuur verder op te schroeven voor Ralph Breaks the Internet: Wreck it Ralph 2, heeft Disney nagenoeg alle originele Disneyprinsessen opgetrommeld. En dan hebben we het niet alleen over de personages.

Cast

Met uitzondering van Sneeuwwitje, heeft de mediagigant alle (maar dan ook ALLE) originele stemacteurs ingehuurd om ‘hun’ Disneyprinses te vertolken.Wie mee doet? Komt ‘ie: 

Jodi Benson als Ariel (The Little Mermaid), Paige O’Hara als Belle (Beauty and the Beast), Linda Larkin als Jasmine (Aladdin), Ming Na Wen als Mulan (Mulan), Irene Bedard als Pocahontas (Pocahontas), Idina Menzel als Elsa (Frozen), Anika Noni Rose als Tiana (The Princess and the Frog), Mandy Moore als Rapunzel (Tangled), Kristen Bell als Anna (Frozen) en Auli’i Cravalho as Moana (Moana). Zelfs Pixar-prinses Merida uit Brave (vertolkt door Kelly Macdonald) doet mee.

Ralph Breaks the Internet: Wreck it Ralph 2

In Ralph Breaks the Internet zijn Ralph en Vanellope inmiddels boezembuddies. Het duo komt voor het eerst in aanraking met WiFi en belandt daarmee in een soort kleurrijke koortsdroom die wij kennen als… het internet.