Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft het kabinet zojuist besloten om nog meer verregaande maatregelen te nemen. Scholen, café's, restaurants, sportclubs en dus ook bioscopen moeten vanaf vandaag tot en met 6 april hun deuren sluiten - als ze dat al niet gedaan hadden.

Article continues after the ad

Dat hebben ministers Bruno Bruins (Medische Zorg) en Arie Slob (Onderwijs) zojuist laten weten in een persconferentie. Bioscoopketen Pathé was er erg snel bij met een statement. Hierin stelt het bedrijf dat 'alle bioscopen in Nederland' dichtgaan. We mogen er dus vanuit gaan dat ze het hier óók over concurrenten als Kinepolis en VUE hebben.

Geplaatst door Pathé op Zondag 15 maart 2020


Corona-maatregelen

Het zat er natuurlijk aan te komen dat ook bioscopen niet meer open mogen nadat eerder al grote evenementen werden afgelast. En... we weten eerlijk gezegd ook niet wáár we de komende tijd voor naar de bioscoop hadden kunnen rennen, aangezien toekomstige toppers als A Quiet Place 2 én Bond-film No Time To Die al waren uitgesteld. En Disney maakte ook al bekend dat Mulan en The New Mutants het grote scherm voorlopig ook niet halen.

Lees hieronder meer over de nieuwe corona-maatregelen: