bioscoop, 1 juni, gesloten

Het kabinet heeft zojuist vanwege de uitbraak van het coronavirus besloten om nog meer verregaande maatregelen te nemen. Dit houdt in dat samenkomsten (van meer en minder dan 100 mensen) tot 1 juni zijn verboden. Zeg maar dag tegen je bioscoopuitje! 

Article continues after the ad

Dit maakte Ferd Gapperhaus vanavond tijdens de persconferentie bekend. Er gold eerder een ondergrens van 100 personen, maar dat is vanaf vanavond verleden tijd. Dat maakt het voor alle bioscopen in Nederland, die momenteel al gesloten zijn, onmogelijk om voor die tijd hun deuren weer te openen. Ze hebben echter nog niet gereageerd op de nieuwe maatregel.

Geen verrassing

Uiteraard komt dit niet als een hele grote verrassing. Er waren namelijk tal van films al uitgesteld. We noemen alleen maar A Quiet Place, Mulan en No Time To Die. We zouden niet eens weten naar welke film(s) we wel konden gaan als de bioscoop de deuren weer zou openen. Overigens betekent de verscherpte maatregel ook dat The Passion (die nog niet officieel is afgelast) in nog zwaarder weer komt te zitten. De dodenherdenking op de Dam van dit jaar gaat zeker niet door.

Gelukkig laten Videoland, Ziggo Movies & Series en Netflix ons deze dagen niet in de steek!