Black Widow

Na Avengers: Endgame sloot Marvel een groot hoofdstuk af van het Marvel Universum. Een einde is echter nog niet in zicht: in april start fase 4 van het MCU met Black Widow. Maar welke films staan bij Marvel nog meer op de planning? Wij zetten álle aangekondigde Marvel-films op een rijtje voor hét overzicht waar jij op terug kunt vallen als je even niet meer weet naar welke film je nu uit kunt kijken.

The New Mutants

Release: 8 april 2020. Onderdeel van: X-Men universum

De eerstvolgende film van Marvel, maar tegelijkertijd de laatste film in de X-Men reeks, is The New Mutants. Het belooft een soort horrorfilm te worden in het jasje van een superheldenfilm. In de film leert een groep jonge mutanten om te gaan met hun krachten. Eerst werd gedacht dat The New Mutants rechtstreeks op Disney+ zou komen, maar hij zal vanaf 8 april tóch eerst in de bioscopen te zien zijn.

 

Article continues after the ad

Black Widow

Release: 29 april 2020. Onderdeel van: MCU

Als aftrap van fase 4 in het Marvel Cinematic Universe is Black Widow de 24e film in de spectaculaire reeks. De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War wanneer Natasha op de vlucht is. Tijdens haar vogelvrije periode wordt ze geconfronteerd met haar verleden. Zullen we er eindelijk achterkomen wat er in Budapest is gebeurd? Omdat de film teruggaat in de tijd is het mogelijk dat we Robert Downey Jr. nog een laatste keer terugzien als Iron Man.


Morbius

Release: 13 augustus 2020. Onderdeel van: Spider-verse

Ook de avonturen in het Spider-universum gaan verder. In Sony’s Morbius verandert dr. Michael (Jared Leto) in een vampier nadat hij zichzelf probeert te genezen van een zeldzame bloedaandoening. Logisch, toch? Hoewel deze film zich niet direct afspeelt in het Marvel Universum is er weldegelijk een connectie met de gebeurtenissen in de laatste Spider-Man-films met Tom Holland (die zich wél afspelen in het MCU). Zo komt schurk Vulture uit Spider-Man: Homecoming langs in de Morbius-trailer en zien we op foto’s van de set dat Spider-Man vermist wordt, voortbouwend op het einde van Spider-Man: Far From Home


Venom 2

Release: 2 oktober 2020 (voorlopige datum). Onderdeel van: Spider-verse

De andere anti-schurk in het Spider-universum staat snel na Morbius op de planning. De releasedatum staat nog niet vast, maar wat we wel zeker weten is dat Sméagol-acteur Andy Serkis Venom 2 gaat regisseren. In de credits van deel 1 werd duidelijk dat de gestoorde half-symbioot, half-mens Carnage (Woody Harrelson) zijn debuut zal maken in deel 2. Tom Hardy geeft alvast een voorproefje van Woody als Carnage. Geruchten gaan dat ook Spider-Man (Tom Holland) voorbijkomt in Venom 2.

Eternals

Release: 6 november 2020 (voorlopige datum). Onderdeel van: MCU

En weer terug naar het MCU! Terwijl Black Widow teruggaat in de tijd speelt Eternals zich direct af na Avengers: Endgame. Na de grote gebeurtenissen in de slotfilm van fase 3 komen de Eternals samen om de mensheid te beschermen van hun kwaadaardige tegenpartij: de Deviants. De Eternals zijn een onsterfelijk buitenaards ras gemaakt door de Celestials, het ras van Star-Lords vader Ego. Deze Eternals leven al 7000 jaar in het geheim op aarde. Met Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden en Kit Harrington heeft Marvel een killer-cast aangenomen.


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Release: 12 februari 2021 (voorlopige datum). Onderdeel van: MCU

De derde film in fase 4 van het MCU draait volledig om Shang-Chi: de beste vechter aller tijden met een achtergrond in spionage. Stripboeklegende Stan Lee probeerde het verhaal al eerder tot een film te brengen met Brandon Lee in de jaren ’80, maar dit lukte uiteindelijk niet. In de stripboeken zijn de tien ringen fysieke objecten van buitenaardse afkomst, maar in het alt-universum Secret Wars zijn de ‘ten rings’ tien martial arts-technieken die bedacht zijn door de Mandarin, de schurk die in de Shang-Chi-film zal verschijnen. Welke kant Marvel op gaat met de ringen is nog niet bekend.


Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Release: 7 mei 2021 (voorlopige datum). Onderdeel van: MCU

Deze vierde film in het MCU is ook meteen een vervolg op de Disney+ series WandaVision en Loki. Een van de schrijvers liet eerder weten het liefst Karl Mordo en Nightmare als de schurken te verwelkomen, maar we tasten nog even in het duister of dit ook echt gaat gebeuren. Marvel-baas Kevin Feige vertelt wel dat het “een grote MCU-film met enge stukken erin” zal worden. Wordt dit net als Eternals een Marvel-horrorfilm? Eerder werd bekend dat Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson wegens ‘creatieve verschillen’ niet meewerkt aan het vervolg. Neemt Spider-Man regisseur Sam Raimi de rol op zich?


Spider-Man 3

Release: 16 augustus 2021 (voorlopige datum). Onderdeel van: Spider-verse of MCU?

Nadat Sony en Disney het niet eens leken te worden werd even gedacht dat er geen Spider-Man vervolg zou komen, ondanks de grote cliffhanger in de laatste film. Maar de grote bazen hebben het goedgemaakt en een Spider-Man vervolg is officieel bevestigd! Of deze film weer een prominente rol vervult in het MCU of zich nu, na Morbius en Venom 2, meer zal focussen op het Spider-universum is niet duidelijk. Sterker nog, we weten nog vrij weinig…

Gelukkig keren Zendaya en Jacob Batalon terug als MJ en Ned. Want ja, zonder Ned geen Spider-Man! Gaan we ook Jake Gyllenhaal terugzien als Mysterio? En als Mysterio nog leeft, zou dit het debuut kunnen betekenen van de Sinister Six (een groep superschurken uit de Spider-Man stripboeken)? We moeten nog even afwachten. Als het aan Tom Holland ligt ziet hij Spider-Man het liefst vechten met dino’s in het vervolg:ik zou het leuk vinden als het Jurassic Park: Spider-Man Awakening of iets zou gaan heten.” Oké Tom, bedankt voor je suggestie!

Spider-Man: Far From Home


Thor: Love and Thunder

Release: 5 november 2021 (voorlopige datum). Onderdeel van: MCU

Oscar-winnend regisseur Taika Waititi keert terug als Thor-regisseur én als de hilarische Korg. Kom maar door met die steen, papier, schaar-grappen, Taika! De regisseur heeft de Thor-franchise uit de put gehaald en we zijn blij dat hij weer terugkomt voor deel 4. Hoogstwaarschijnlijk is dit de laatste film van fase 4. In Avengers: Endgame zagen we hoe Thor Valkyrie kroont als de nieuwe leider van Asgard. Zal de film focussen op Asgard of meer op Thor zelf? En hoe zit het met een nieuwe vrouwelijke Thor? Het is namelijk bekendgemaakt dat Natalie Portman terugkeert als Jane Foster en dat ze hoogstwaarschijnlijk de Goddess of Thunder wordt: Mighty Thor. Geruchten gingen begin dit jaar ook dat Christian Bale aan het onderhandelen is om mee te spelen in de film. Geldt hetzelfde voor Ryan Gosling


Black Panther 2

Release: 6 mei 2022 (voorlopige datum). Onderdeel van: MCU

Het is nog niet duidelijk of het Black Panther-vervolg nog onderdeel is van fase 4 of dat dit het begin gaat zijn van fase 5. Marvel-fans denken dat Wakanda in het vervolg weer wordt aangevallen. Namor, Marvel's versie van Aquaman die volgens insiders zijn MCU-debuut maakt in deze film, of prinses Zanda zouden het rijk proberen over te nemen. Ook wordt gefluisterd dat T’Challa het op gaat nemen tegen de schurk Doctor Doom


Nog meer titels...

De volgende films zijn ook officieel aangekondigd, maar hebben nog geen releasedatum gekregen. Hoogstwaarschijnlijk zijn de MCU-films van dit lijstje onderdeel van fase 5.

Blade (MCU)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (MCU)

Captain Marvel 2 (MCU)

Fantastic Four  (MCU)

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 (Spider-verse)