Optimus Prime van Transformers door Michael Bay

De komende dagen staat in het teken van maar één ding. Nee niet comazuipen… Transformers! Spike zendt meerdere live-action Transformers-films uit dus wij zetten ze voor je op een handig rijtje. Welke is de beste Transformers-film ooit?

6. Transformers: Revenge of the Fallen

Transformers 2: Revenge of the Fallen is in ieder geval niet de beste Transformers-film ooit. De meningen zijn zelfs verdeeld over of het überhaupt een film genoemd kan worden. Het plot is rampzalig ingewikkeld en zet de Decepticon-leider Megatron opzij voor een generieke nieuwe vijand genaamd ‘The Fallen’. De humor is pijnlijk slecht en regisseur Michael Bay kreeg ook kritiek over hoe vrouwonvriendelijk en zelfs racistisch sommige grappen waren. De film is deels geschreven door de Transformers-filmmaker zelf omdat Hollywood tijdens de opnames een schrijversstaking had.

 

5. Transformers: The Last Knight

Het beste dat je over Transformers 5 kan zeggen is dat Anthony Hopkins duidelijk de tijd van zijn leven heeft. De oude acteur speelt een bijrol in de film maar is verder een typisch lomp Michael Bay-personage. Best wel hilarisch, maar voor de rest is The Last Knight om te janken. De film werd neergesabeld vanwege zijn warrige verhaal en zelfs de explosieve actiescènes komen uitgeblust over. Michael Bay was met de vijfde film duidelijk uitgekeken op het grote robotconcept. Geen wonder dat zijn studio hierna het roer omgooide met spin-off Bumblebee.

Article continues after the ad

 

4. Transformers: Age of Extinction

Age of Extinction rebootte de serie en zette Mark Wahlberg neer als de grote nieuwe held. Verder was er wat meer focus op het verhaal dat zich afspeelt in een wereld die de Transformers geaccepteerd heeft. En oh ja, de Dinobots werden geïntroduceerd! By the way, wist je dat er ook een nieuwe Transformers-serie op Netflix is te zien?

 

3. Transformers: Dark of the Moon

De trilogieafsluiter probeerde veel recht te zetten na de slecht ontvangen tweede film. Transformers 3: Dark of the Moon was verrassend ‘rustig’ voor een Michael Bay-film (lees: gemiddeld maar één explosie per minuut). De aarde wordt veroverd door een invasiemacht van Cybertron en plotseling zijn de Autobots verzetsstrijders die de aarde moeten bevrijden. Ook Shia LaBeoufs personage had meer te doen in deze film al schittert Megan Fox door afwezigheid. Ze had namelijk regelmatig ruzie met Michael Bay op de set dus ze werd overgeslagen voor de derde film. Later werkte ze wel weer samen met de actieregisseur voor de Teenage Mutant Ninja Turtles-films.

Transformers 3: Dark of the Moon wordt vrijdag 12 februari 20.30 uur uitgezonden op Spike.

 

2. Transformers

Aan het origineel valt weinig te tornen! Voor het eerst liet een film gigantische computergeanimeerde robots op zo’n realistische wijze zien. De Transformers zagen er misschien niet allemaal uit zoals in de tekenfilms (vooral Megatron), maar het is zeker nog een entertainende blockbuster. Naast Michael Bay kun je ook wat trekjes van Steven Spielberg zien, die uitvoerend producent van de film was.

Transformers wordt donderdag 11 februari 20.30 uur uitgezonden op Spike.

 

1. Bumblebee

Bumblebee is de nieuwste Transformers-film en een prequel op de allereerste. Hij gaat over Optimus Prime en Bumblebee die in de jaren 80 op aarde storten. Bumblebee verstopt zich als een gele Beetle en wordt verkocht aan de jonge Hailee Steinfeld. Zij helpt hem te ontsnappen aan de Decepticons en het Amerikaanse leger die samenwerken om hem te vangen. De film is niet heel origineel maar de ‘familiefilm-vibe’ past verrassend goed bij de dikke actie en lompe humor die we van Michael Bay-films gewend zijn. Dit was trouwens ook de eerste live-action Transformers-film die Bay niet regisseerde.

Bumblebee wordt zaterdag 13 februari 20.30 uur uitgezonden op Spike

Wil je nog meer leuke filmlijstjes zien? We hebben ook alle Star Wars-films gerankt, alle Marvel Cinematic Universe-films gerankt en alle Jim Bakkum-films gerankt. Verder keek een Superguide-redacteur alle Twilight-films achter elkaar en lees je hier zijn ervaringen. Het gaat nu weer goed met hem.