loki what if the punisher

Er zijn inmiddels 16 tv-series – nieuwkomer Hawkeye nog niet meegerekend – binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU) gemaakt. Wij hebben een overzicht gemaakt van 'inhuman' naar 'incredible'.

16. Inhumans (2018)

De slechtste serie binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU) is zonder twijfel Inhumans. Het plot is saai, de personages niet-aansprekend, het acteerwerk van B-niveau en de CGI ronduit lelijk…

 

15. Helstrom (2020)

We keken enorm uit naar Helstrom… Een horrorserie over een broer en zus die bovennatuurlijke wezens bevechten, dat moest wel tof worden! Helaas viel de serie zo tegen dat een tweede seizoen gecanceld werd.

Article continues after the ad

 

14. Iron Fist (2017-2018)

Jammer genoeg kwam Iron Fist veel te laat op gang… Seizoen twee is best oké, maar nog steeds niet voldoende om ons het vreselijk saaie eerste seizoen te doen vergeten.

 

13. The Defenders (2017)

The Defenders brengt Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil en Iron Fist samen. Helaas zijn al hun eigen series een stuk interessanter – behalve de hierboven besproken Iron Fist dan. Als je toch graag naar een groepje superhelden kijkt, kun je simpelweg beter Avengers weer eens aanzetten.

 

12. The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Met The Falcon and the Winter Soldier komen we aan bij onze eerste Disney+-serie in deze toplijst. Onze verwachtingen waren hooggespannen… maar helaas is het verhaal een rommeltje. Zelfs de chemie tussen hoofdrolspelers Mackie en Stan kon deze serie niet redden.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

11. Runaways (2017-2019)

Als je het plot van Runaways uitschrijft – een groep kinderen ontdekt dat hun ouders superslechteriken zijn – klinkt het best verfrissend! Het is alleen jammer dat het allemaal net wat te lang duurt en te soapy aanvoelt…

 

10. Cloak & Dagger (2018-2019)

Cloak & Dagger, de Marvel-serie over twee tieners – met sterke chemie! – die hun superkrachten proberen te ontdekken, begon sterk, maar verloor gaandeweg aan charme.

 

9. Luke Cage (2016-2018)

Luke Cage (Mike Colter) neemt het op tegen meedogenloze gangsters en corrupte politici. De serie is heerlijk bombastisch en kent een geweldige cast. De potentie is er! Maar de belofte wordt uiteindelijk toch niet helemaal waar gemaakt.

 

8. The Punisher (2017-2019)

The Punisher draait om een van Marvels antihelden. De hoofdrol wordt gespeeld door Jon Bernthal, die dat lekker nors en fel doet. Toch is de serie veel meer dan een soort wraakfantasie en komen ook interessante thema’s als PTSS aan bod. Het was alleen een enorme domper dat seizoen twee niets nieuws meer te vertellen had.

 

7. Jessica Jones (2015-2019)

In Jessica Jones volgen een met alcoholverslaving worstelende detective (Krysten Ritter), die daarnaast ook nog eens superkrachten heeft. De serie wijkt op een interessante manier af van de standaard MCU-formule – net zoals Cloak & Dagger en Runaways die we hierboven bespraken. 

 

6. Agent Carter (2015-2016)

Agent Carter draait om Peggy Carter (Hayley Atwell), die we leerden kennen in de Captain America-films. Op zich best een frappante keuze, aangezien Peggy geen superkrachten heeft. Toch is het eindresultaat hartstikke leuk!

 

5. What If…? (2021)

What If…? is Marvels recentste serie – op het vandaag verschenen Hawkeye na dan. In deze gelikte animatieserie zien we allemaal alternatieve versies van bekende verhalen. Een feest der herkenning, maar toch ook helemaal nieuw en opwindend! Gaat dat zien en lees vooraf vooral dit toplijstje met alles dat je moet weten over What If…?

 

4. Agents of S.H.I.E.L.D. (2013-2020)

Agents of S.H.I.E.L.D. is met maar liefst zeven seizoenen de langstlopende MCU-serie ooit en gaat over S.H.I.E.L.D.-agent Coulson en zijn hechte team van stoere spionnen en geniale wetenschappers. Het eerste seizoen moet even op gang komen en het duurt zeker vijftien afleveringen voordat de actieserie z'n draai vindt, maar vanaf dat moment is het een must see, die met ieder seizoen beter wordt.  

 

3. WandaVision (2021)

Tja, WandaVision is niet iedereens kopje thee… Het is nou eenmaal geen superheldenserie in de stijl van Avengers of Dr. Strange. Wij hebben echter enorm genoten van deze artistieke toevoeging aan het MCU en zijn daarom ook heel blij dat de grappige Kathryn Hahn een eigen spin-off krijgt.

 

2. Daredevil (2015-2018)

De drie seizoenen van Daredevil zitten ramvol keiharde superheldenactie. Hoofdrolspeler Charlie Cox had graag doorgegaan als Daredevil, maar door de groeiende rivaliteit tussen Netflix en Disney mocht het niet zo zijn… Eeuwig zonde! Al gaat het gerucht dat hij misschien terugkeert in de toekomstige Disney+ Original She-Hulk.

 

1. Loki (2021)

En dan onze favoriete MCU-serie: Loki! Tom Hiddleston heeft zichtbaar plezier als de aan lager wal geraakte schurk en het hele concept van een buddy-cop-serie vol tijdreisavonturen is heerlijk origineel. We kunnen niet wachten op het tweede seizoen!

 

Vandaag verschijnt de zeventiende serie in het MCU: Hawkeye! Disney+ opent met twee afleveringen. Daarna zie je elke week een nieuwe episode. Je gedegen voorbereiden? Dit is alles dat je moet weten over de serie

Eerder rankten we ook al alle films uit het Marvel Cinematic Universe. Dat deden we zelfs twee keer! Zo lieten we bij wijze van experiment ook een ranking opstellen door iemand die nog nooit een Marvel-film had gezien. De resultaten waren… bijzonder te noemen!