Lionel Richie zanger

Lionel Richie is natuurlijk een legendarische artiest! Geen wonder dat Disney interesse heeft in zijn nummers. Variety weet al precies wat Disney met de muziek gaat doen: een musicalfilm maken!

All Night Long met muziek van Lionel Richie

Een musicalfilm vol met muziek van Lionel Richie? Daar willen we meer over weten! De musical, die de werktitel All Night Long heeft meegekregen, wordt geschreven door Pete Chiarelli (The Proposal). In de film worden een aantal van Richie zijn grootste hits gebruikt om het (nog onbekende) verhaal te begeleiden. Richie is zelf ook betrokken bij de musicalfilm. Sterker nog: de film is zijn eigen idee! Hij legde zijn pitch in januari van dit jaar voor aan Disney, dat dus gelukkig ook enthousiast was!

Meer Mamma Mia!, minder Bohemian Rhapsody

Er is verder helaas nog weinig bekend over All Night Long. Wel weten we dat het een zogenoemde “jukeboxmusical” wordt, net zoals Mamma Mia!. Die film maakte natuurlijk op originele wijze gebruik van de muziek van ABBA. All Night Long wordt dus zeker geen biopic, zoals bijvoorbeeld Rocketman en Bohemian Rhapsodywaar trouwens heel misschien toch nog een vervolg op komt

Article continues after the ad

Zin in een goede muziekfilm gekregen? Wij zetten eerder al eens 15 machtig mooie muziekfilms voor je op een rijtje. Ook wijzen we je graag op deze 5 muziekdocumentaires op Netflix.