Molly Bloom organiseerde 's werelds meest exclusieve pokeravonden tot ze door de FBI van haar bed werd getild. De verfilming leidt nu al tot Oscar-discussies.

Article continues after the ad

Aaron Sorkin

Dat er nu al over Oscars wordt gepraat als het over Molly's Game gaat, is niet zo vreemd. Aaron Sorkin maakt er zijn regiedebuut mee, maar won al een Oscar voor met zijn script voor The Social Network. Een jaar later werd hij nog eens genomineerd, voor Moneyball, en hij schreef ook al de scenario's van A Few Good Men, The West Wing en The News Room. Uiteraard heeft hij ook het schrijven van Molly's Game aan zichzelf uitbesteed.

Meer redenen om het O-woord al te laten vallen, vinden we in de cast. Hoofdrolspeelster Jessica Chastain werd al tweemaal genomineerd (Zero Dark Thirty, The Help), Kevin Costner werd genomineerd voor Dances with Wolves (en won hem zelfs voor de regie van die film), en Idris Elba won al eens een Golden Globe voor zijn hoofdrol in Luther. Naast deze sterren mag je ook uitkijken naar optredens van Chris O'Dowd (Bridesmaids) en Michael Cera (Superbad).

Molly's Game

Molly's Game vertelt het waargebeurde verhaal van Molly Bloom, een professionele skiër die het een decennium uithield als organisator van high-stakes pokeravonden waar filmsterren, atleten, zakenlieden en helaas ook de Russische maffia op afkwamen. Ze werd uiteindelijk opgepakt door de FBI, en vond steun in haar advocaat Charlie Jaffey, die zoals je in bovenstaande trailer kunt zien door Idris Elba wordt gespeeld.

De film beleeft zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival (7-17 september) en draait in de VS vanaf 22 november in de bioscoop. Een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend, maar met dit affiche mag je ervan uitgaan dat we niet (veel) langer hoeven te wachten dan onze Amerikaanse vrienden.